Home / NOVOSTI / HRONIKA / Firma ”ORDAGIĆ” Srebrenik poklonila rashladnu komoru Kafeteriji ”SUNCE” iz Modriče *(FOTO)

Firma ”ORDAGIĆ” Srebrenik poklonila rashladnu komoru Kafeteriji ”SUNCE” iz Modriče *(FOTO)

Kafeterija-slastičarna “Sunce” u Modriči posluje u okviru Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama i sav prihod kafeterije je namjenjen za rad ovog udruženja. Mnoge firme ali i fizička lica su na razne načine pomogli njihovom radu kroz donacije u raznim vidovima, bilo u novcu, robi ili opremi.
Danas smo od predsjednika Skupštine ovog udruženja Mirka Vidakovića informisani o jednoj humanitarnoj donaciji firme DOO “Ordagić” iz Srebrenika, a on je tim povodom na FB stranici kafeterije Sunce objavio:

Danas su nas naši prijatelji iz firme D.o.o ”ORDAGIĆ” Srebrenik posebno obradovali. Evo o čemu se radi. Prije izvjesnog vremena Kafeterija ”SUNCE”koja posluje u okviru udruženja djece sa posebnim potrebama Modriča je naručila rashladnu komoru od ove firme. Cijena te komore iznosila je 1.200.00 KM, plus PDV. U današnjem telefonskom razgovoru izmedju presjednika skupštine udruženja g.Mirka Vidakovića i g.Samira iz firme Ordagić, dobili smo jednu posebmo radosnu i humanu vijest. Firma D.o.o ”ORDAGIĆ” se odrice cjelokupnog iznosa od 1.200.00 KM u korist Kafeterije i udruženja za djecu sa posebnim potrebama. To nas je toliko prijatno ganulo, da stvrano ne znamo kako ovim dobrim ljudima da se zahvalimo.
Hvala vam od srca naši dragi prijatelji!
Želimo vam svu sreću, radost i uspjeh u daljem radu.

Predsjednik  Skupštine Udruženja
Mirko Vidaković

I sa naše strane sve pohvale ovoj firmi za jedan divan i human gest.

Ovaj portal koji djeluje u sklopu UG “Modričainfo” već duže vrijeme promoviše rad ove kafaterije, udruženja i Dnevnog centra te nastoji animirati ugledne preduzetnike i firme da doniraju ovom udruženju ono što mogu,  a u skladu sa svojim mogućnostima. U tom smislu nedavno smo u saradnji sa IPA RK Doboj organizovali tombolu a sav prihod od 1.000 KM dat je udruženju. Potom se na naš poziv odazvao i vlasnik tvornice ćarapa “BOSS” iz Skugrića, gdin. Milan Mišić Boss i donirao ovom udruženju stotinjak pari čarapa.
Našu akciju nastavljamo i dalje te ponovo pozivamo sve koji mogu da u skladu sa svojim mogućnostima doniraju ono što mogu, bilo novac, robe ili opremu.
Za dogovor oko doniranja roba ili opreme im preporučujemo direktan kontakt sa g-dinom. Mirkom Vidakovićem koji boravi svaki dan u kafeteriji.
Neovisno od toga pozivamo sve ljude dobre volje za doniranje sredstava koje možete uplatiti na žiro račun udruženja:

562-011-00000514-63
UDRUŽENJE MNRL Modriča, Berlinska bb

Portal modričainfo će kao svoj dodatni doprinos ovoj akciji svakom donatoru koji donira sredstva ili bilo šta drugo u vrijednosti od preko 100 KM obezbjediti na stranicama portala modričainfo.com i FB stranice Modričainfo besplatnu reklamu u trajanju od mjesec dana.

 

U tom smislu, danas naše čitaoce upoznajemo sa donatorom, firmom DOO “ORDAGIĆ” Srebrenik.

Kompanija je osnovana 1995 godine i osnovna joj je djelatnost proizvodnja rashladnih komercijalnih uređaja ( rashladne vitrine, rashladni ormari, rashladne komore, rashladni i neutralni šankovi, termički uređaji itd. )

 

 

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...