Home / NOVOSTI / HRONIKA / Druženje „Željovaca“ – Slavko Mamuzić i Nikola Nikić o igračkim danima

Druženje „Željovaca“ – Slavko Mamuzić i Nikola Nikić o igračkim danima

MODRIČA – Prolećnih 24 stepena izmamilo je Modričane na ulice ovog grada. Bašte picerija i kafića u centru grada su kao oko pune. Živo je i u „Tropiku“, lokalu Darija Damjanovića, prvotimca OFK Beograda i nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Dosetkama i smehu do suza vratio se Nikola Nikić.

„Nisam sam. Nisam nikada ni bio sam. Sa suprugom Jadrankom bio sam u šetnji. Odjednom je naišao Slavko Mamuzić, nekadašnji igrač mog Željezničara. Ovo je druženje po sarajevskoj liniji. Druženje ’željovaca’ koje će da traje dok smo živi. Ponekad dođe iz Pule Jakov Dubravac, privrednik i menadžer i ne može biti dosadno“, priča Nikola Nikić.

Slavko Mamuzić danas je daleko od rodnog kraja.

„Živim i radim u Švajcarskoj. Međutim, ne mogu bez Modriče. Sa Nikolom se setim lepih vremena i zlatnih dana kada smo bili u Željezničaru. I danas se silno radujem pesmi i slavlju na Grbavici, kada moj ’Željo’ dobija. Da me nije zadesila žutica, izgradio bih evropsku karijeru. Ubeđen sam. Svaki susret sa Nikićem je priča o Željezničaru i najpopularnijem sportu tog doba. Eh, lepa vremena. Eh, mladosti“, sa setom će Mamuzić.

Da ne beše žutice…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...