Home / NOVOSTI / BiH / Dragan Pajić (DNS): Besplatno zdravstvo za sve građane Posavine *

Dragan Pajić (DNS): Besplatno zdravstvo za sve građane Posavine *

“Potrebno je napraviti zdravstveni sistem dostupan svim našim građanima. Svi trebaju imati jednako pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu bez obzira na njihovo imovinsko stanje. Zdravstveni sistem pripada svim građanima Republike Srpske i potrebno ga je unapređivati a posebno na području Posavine” izjavio je Dragan Pajić iz Dervente, kandidat DNS-a za poslanika.

“Naš imperativ jeste djelovati brzo, efikasno i kvalitetno, a cilj je obezbijediti dostupnu zdravstvenu zaštititu svim našim građanima, ma gdje se oni nalazili.

Jedan od ključnih projekata je pravljenje moderanog zdravstveno-dijagnostičkog centra sa konsultativnim specijalističkim i stacionarno-ambulantnim službama za opštine u Posavini.

Potrebno je pokrenuti projekte koje će smanjiti liste čekanja kod specijalista u drzavnim zdravstvenim ustanovama bez favorizovanja privatne prakse.

Afirmisati zdravstvene programe kao što su npr. “96 sati” , koji garantuje u ovom roku početak liječenja nakon ustanovljenja dijagnoze za teške bolesti.

Ove i sve ostale mjere doprinosiće do poboljšanja zdravstvenih usluga za naše stanovništvi” izjavio je Pajić Dragan.

*Napomena: Promotivna / plaćena objava

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Projekat Neformalne grupe mladih iz Modriče “Kap Nade” *(FOTO+VIDEO)

Novo filmsko ostvarenje iz SET-a Zahvaljujući podršci USAID-ovog projekta izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih grupa u Bosni i Hercegovini PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost ...