Home / NOVOSTI / HRONIKA / Donatori opremaju kuću Vidakovićima

Donatori opremaju kuću Vidakovićima

kuća Vidakovića ModričaMODRIČA – Samohranom ocu dva sina i privremenom hranitelju dvoje maloljetne djece Petru Vidakoviću iz Miloševca kod Modriče do kraja sedmice biće uređeno prizemlje porodične kuće, za koje su sredstva obezbijedili donatori iz Modriče i humanitarna organizacija “Srcem za Modriču” iz Švajcarske.

Službenik modričkog Centra za socijalni rad Snježana Krekić rekla je da su opština i privrednici, uz pomoć humanitarne organizacije građana Modriče na privremenog radu u Švajcarskoj, prikupili novac i građevinski materijal u ukupnom iznosu od oko 10.000 KM, kojim će biti opremljene dvije sobe, kuhinja, kupatilo i hodnik.

– Porodica Vidaković, Petar /59/, koji je nezaposlen, i sinovi Mirko /22/ i Bojan /15/ student i učenik srednje škole u Banjaluci, u stanju je socijalne potrebe – rekla je Krekićeva.

Iako u lošem socijalnom stanju, Petar je sredinom januara primio na izdržavanje dvoje maloljetne djece Mirjane Vidaković, bratičine, koja je zbog pogoršanog zdravlja upućena na liječenje u bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju”.

Prema Petrovim riječima, otac djece Velibor M, sa kojim Mirjana živi u vanbračnoj zajednici, zbog siromaštva i lošeg zdravlja, nije u stanju da se brine o djeci.

– Dobio sam saglasnost Centra za socijalni rad Modriča da petogodišnji dječak i desetogodišnja djevojčica budu smješteni u mojoj porodici – kaže Petar, koji nakon odlaska sinova na školovanje živi sam.

On je naglasio da djeca, kao i njihova starija sestra Sanja /22/, student fakulteta u Bijeljini, mogu ostati u porodici koliko bude potrebno i koliko budu htjela.

Petar se nada da će institucije, ljudi dobre volje, kao i humanitarne organizacije pomoći u izdržavanju djece.

Djevojčica je učenica petog razreda osnovne škole u Miloševcu, dječak će naredne godine u prvi razred.

Petar je na evidenciji Biroa rada u Modriči.

Prije rata je radio kao vozač i vatrogasac. Kuću je ozidao na porodičnom imanju 1988. godine. Živi od dnevnice za koju povremeno radi.

Izvor: Glas regije   /   SRNA

Smatrali smo da ovu informaciju treba proširiti i prvim zapisom o porodici Vidaković koji je objavljem na sajtu portala Nacional, te ga prilažemo a takođe i slike tadašnjeg stanja u kući Petra Vidakovića.

AKCIJA!!!!!Humanost se kao bumerang vratila!!

Nas heroj Petar Vidakovic koji je (videcete slike) mnogo siromasna osoba a iz te siromasne kuce on je poslao u Banja Luku dva odlicna studenta a mi smo mladjem obezbjedili finansije za godinu djackog doma ponudio je ovih dana veliku pomoc!!!Dvoje djece 5 i 10 godina ostalo je bez roditelja(majka u dusevnoj bolnici a otac nije vrijedan pomena) i na molbe radnika Centra za socijalni rad da ih neko primi jedini se javio nas Petar i otvorio vrata svog mnogo skromnog doma!!!Da su djeca srecna danas se uvjerila i nasa clanica Vesna Stanusic koja je sa socijalnim radnicama obisla novu malu porodicu!!!Prijatelji pogledajte slike!!!!Mislimo da ovde treba pomoci i molimo da sada pokazemo nase jedinsvo!!!!Srcem za Modricu poziva sve ljude u dijaspori i rodnom kraju da koliko ko moze pomogne da im koliko toliko sredimo kucicu!!!!
Uljepsajmo ovu godinu i njima i sebi pocnimo je jednim predivnim humanim djelom!!!!BUDIMO LJUDI!!!!!
Svi zainteresovani koji nisu clanovi ho Srcem za Modricu mogu se javiti nama a posto akcija tek pocinje i nadamo se ukljucenju mnogih iz Modrice prenecemo vodjenje akcije na nekoga u Modrici!!!!Takodje molimo da svi ovo podjelimo sa svojih profila!!!!!

Izvor:SRECEM ZA MODRICU

Tekst i slike preuzete sa sajta: NACIONAL

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...