Home / NOVOSTI / HRONIKA / Donacija sportske opreme iz Srbije

Donacija sportske opreme iz Srbije

Zahvaljujući saradnji Saveza za školski sport Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS, 27. juna 2019. godine Osnovnoj školi „Sveti Sava“ uručen je paket sportske opreme.

Generalni sekretar Saveza za sport Srbije Uroš Savić predao je opremu na korištenje direktoru škole  Zlatku Laziću i rekao: „Ovo je akcija koja u Srbiji traje treću godinu a opremili smo 170 škola ovim paketima opreme. Izuzetno mi je drago što smo akcijom obuhvatili i Republiku Srpsku. Saradnja Saveza za školski sport Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS je izuzetno dobra i kao rezultat te saradnje je i to što ćemo sljedeće godine imati prvo odbojkaško svetsko prvenstvo u Banja Luci. Želim da prenesem pozdrave svima od našeg predsjednika Željke Tanackovića.“

U paketu opreme koja je izuzetno kvalitetna nalaze se dvije košarkaške table, dva gola sa mrežama, odbojkaška mreža i 40 lopti za košarku, odbojku i rukomet.

„Zahvaljujući ovoj donaciji znatno će se poboljšati kvalitet nastave a mi želimo da se sve više djece uključuje u sportske aktivnosti“, rekao je Zlatko Lazić, direktor OŠ „Sveti Sava“.

„Nakon inicijative Odbojkaškog saveza RS i njenog predsjednika razgovarali smo sa predstavnicima Saveza za školski sport Srbije. Oni su izrazili želju da pomognu školski sport opštine Modriča i evo danas je stigla donacija. U ime lokalne zajednice i škole ja im se od srca zahvaljujem“, istakao je zamjenik načelnika Nikola Savić.

Posjeti OŠ „Sveti Sava“ prethodio je prijem gostiju kod načelnika opštine Mladena Krekića.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...