Home / NOVOSTI / BiH / Dodik: Montirana politička zavjera, ne plašim se hapšenja

Dodik: Montirana politička zavjera, ne plašim se hapšenja

Srna
BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nimalo ne plaši hapšenja, niti navodne finansijske istrage Tužilaštva BiH protiv njega, ocjenjujući da je riječ o montiranoj političkoj zavjeri, sa ciljem urušavanja Republike Srpske.

Dodik je istakao da je riječ o klasičnom političkom progonu, jer ga već godinama pojedinci kriminalizuju raznim izmišljotinama i bez ikakvih dokaza.

“Nemam problem sa zakonom. Po povratku iz Makedonije, ko zna koji put sam pročitao vijest da će me uhapsiti, da mi pretresaju kuću i bankovne račune. Vjerujte mi, poslije toga sam mirno spavao kao beba nekih osam sati. Eto, toliko me je uplašila najava”, rekao je Dodik za beogradski list “Informer”.

Predsjednik Republike Srpske je istakao da njegovi politički protivnici mogu slobodno da pošalju istražitelje iz cijelog svijeta, ali da ni oni ništa sporno neće naći.

“Nisam počinio nijedno krivično djelo. Godinama me prate sve međunarodne obavještajne agencije, ali nikad nisu pronašli ništa protiv mene”, rekao je Dodik.

On je naveo da je Tužilaštvo u Sarajevu prije četiri godine ispitivalo prodaju državnih objekata i odustalo, jer nema malverzacija.

Prema njegovim riječima, ovo je nastavak muslimanske politike, koju pomažu zapadne ambasade, a čiji je cilj urušavanje Republike Srpske.

“Montirana politička zavjera. U Sarajevu još važi osmanlijska politika `kadija te tuži, kadija ti sudi`. Pošto nisam podanik Zapada, niti ratni zločinac, sad žele da me predstave kao kriminalca. Ali se ne obazirem… Mene je narod izabrao i tako će biti dok se ne predomisli”, zaključio je Dodik.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...