Home / NOVOSTI / HRONIKA / Doček Nove godine u Ustanovi “Dom Dana” *(FOTO)

Doček Nove godine u Ustanovi “Dom Dana” *(FOTO)

Večeras, baš uoči Nove godine posjetili smo Ustanovu socijalne zaštite za smještaj starih lica “Dana“ i to na poziv njenog direktora Nedeljka Bate Kovačevića.
Zatekli smo poveće društvo u lijepo okićenoj trpezariji i u dobrom raspoloženju sa bogatom trpezom pred sobom, ali i poklonima na stolu ispred njih. Tu su bili štićenici ustanove ali i njihovi članovi porodice koji su došli da ih obiđu i sa njima provedu ovo veče.

Direktor Ustanove Nedeljko Bato Kovačević nam kaže:
–  “Mi ovako dočekujemo svaku novu godinu. Okitimo prostorije, pripremimo bogatu večeru, napravimo i kolače, a i za svakoga štičenika tu je na stolu i prikladan novogodišnji paketić. U ustanovi imamo štičenika od pedest i nešto godina starosti pa sve do devedesetogodišnjaka. Neki su sa nama i po deset godina. Ovdje se prema njima odnosimo kao prema porodici, pa i jesmo jedna velika porodica i odlično se slažemo. Činimo sve da njihov boravak u ustanovi bude ugodan i da imaju sve što im treba, a za to se brine naše stručno osoblje. Mi kad god je neki povod upriličimo ovakve svečanosti jer znamo da to dobro djeluje na njih a kako i vidite oni su jako dobrog raspoloženja. Evo, prilika je da rodbini naših štićenika koji danas nisu mogli biti s nama uputimo čestitku povodom Nove godine i zaželimo dobro zdravlje i sreću. Takođe i čitaocima portala modričainfo želimo sve najbolje u nastupajućoj godini.” – zaključio je Nedeljko Kobačević.
Snimili smo nekoliko fotografija i one najbolje predočavaju prijatnu atmosferu na dočeku Nove godine u Ustanovi “Dana”.

Unuka u posjeti svom djedu

 

Autor / foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...