Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dječija nedjelja *(VIDEO)

Dječija nedjelja *(VIDEO)

Dječija nedjelja u Modriči obilježiće se nizom aktivnosti od 03. do 07. oktobra 2016. godine pod sloganom „Porodica na prvom mjestu“.

Najviše aktivnosti oko obilježavanja Dječije nedelje realizuje se u JPU „Naša radost“ koja već jedanaestu godinu tradicionalno organizuje aktivnosti u cilju obilježavanja ovog događaja.

Na Trgu dr Milana Jelića organizovane su karaoke i puštanje balona sa porukama.

Povodom manifestacije Otvorena vrata  05. oktobra 2016. godine načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić i načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević posjetili su JPU „Naša radost“ i podjelili skromne poklone. Manifestaciji su prisustvovali i roditelji djece.

“Povodom Dječije nedjelje  i ove godine smo posjetili dječije obdanište. Ovdje vidimo puno divne djece i njihove vaspitače koji na pravi način brinu o njima. Od vaspitača nauče mnogo bitnih stvari koje će im biti neophodne kroz život. Ovdje se stvara jedna zdrava porodica jer zbog prezauzetosti roditelja od njih nekad ne mogu sve da nauče. Odavde djeca odlaze sremna za školu. Želja svih nas je da u ovoj ustanovi bude još više djece a mi ćemo se truditi da proširimo kapacitet objekta i velike su šanse da to realizujemo. Poželio bih svim mališanima na svijetu puno zdravlja, veselja, te dug i srećan život”, istakao je načelnik Krekić.

vrtic_dani_otvorenih_vrata_16_02

U JPU “Naša radost” trenutno boravi 180 djece, raspoređenih u 7 grupa od čega 157 djece koristi cjelodnevni boravak i 23 djece su u produženom boravku.

“Kroz naše aktivnosti želimo da ukažemo na značaj porodice u odrastanju djeteta. Trenutno u našoj ustanovi boravi 180 djece, što je za kapacitet našeg objekta previše. Nadamo se da će u narednoj godini doći do proširenja smještajnog kapaciteta”, izjavila je diretorica JPU “Naša radost” Ljubica Đekić.

U obilježavanje Dječije nedelje uključile su se i osnovne škole „Sveti Sava“ i „Sutjeska“ i 05. oktobra organizovale  pozorišnu predstavu u Plavoj sali SKC-a za učenike škola. U petak, 07. oktobra u obje škole održaće se priredba koju će izvesti učenici starijih razreda za učenike mlađih razreda.

Zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima učenici su izradili panoe na temu dječijih prava i jedan  takav je postavljen u holu OŠ „Sveti Sava“. Za učenike OŠ „Sutjeska“ je 04. oktobra organizovana radionica na temu dječijih prava od strane učenika SŠC „Jovan Cvijić“.

U okviru obilježavanja organizovaće se:

  • 06.12016. – Sportski dan;
  • 07.10.2015. – Muzičke aktivnosti.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...