Home / DAN OPŠTINE 2019 / DJECA SA KOSOVA U BANJA LUCI *(FOTO)

DJECA SA KOSOVA U BANJA LUCI *(FOTO)

U sklopu projekta ,,Spojimo djecu Kosova i Metohije i djecu Republike Srpske“ u periodu od 16.juna do 23.juna u Modriči boravi 33 učenika Osnovne škole ,, Miladin Popović“ iz mjesta Pasjane,opština Gnjilane, Kosovo i Metohija. Cilj ove posjete je da kroz svakodnevne aktivnosti upoznaju Opštinu Modriča i njenu okolinu, a tako isto i čitavu Republiku Srpsku, zavisno od mjesta gdje su djeca ugošćena.

Današnjim planom aktivnosti predviđen je prijem u Vladi Republike Srpske, pa su učenici uz pratnju svojih nastavnika, nastavnika iz osnovnih škola ,,Sveti Sava“ i ,,Sutjeska“ kao i predstavnika Opštine Modriča, otputovali u Banja Luku. Tamo ih je dočekao predsjednik vlade Republike Srpske gospodin Radovan Višković, zajedno sa ministrima vlade.

Po prijemu u vladi, učenici su kroz šetnju upoznali ljepote Banja Luke i značajne ustanove u glavnom gradu Republike Srpske. Da ova posjeta dobije posebnu draž pobrinuo se naš sugrađanin koji je želio ostati anoniman te je u dogovoru sa kinom ,,Cineplexx“ Palas, dogovorio besplatno gledanje filma za učenike i njihove nastavnike. Tom iznenađenju posebno su se obradovali učenici jer među kojima je bilo djece koja prvi put gledaju film u kinu.

Ovim putem se zahvaljujemo upravi ,,Cineplexx“ Palas, na ovom plemenitom činu, jer su učinili veliko dijelo i radost za djecu, kao i čovjeku koji je dogovorio gledanje filma, ističu nastavnici koji su bili sa učenicima.

U nastavku posjete Opštini Modriča učenici će nastaviti svoje druženje sa svojim domaćinima od kojih se rastaju u nedjelju.

Autor / foto: Mitar Kršić

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HVALA SRBIJI ŠTO NAM JE POMOGLA: Medicinski radnici iz Modriče vakcinisani u Sremskoj Mitrovici

U PROTEKLA dva dana u dve grupe 55 medicinskih radnika modričkog Doma zdravlja vakcinu protiv korona virusa dobilo je u Sremskoj Mitrovici. Po protokolu za 21 dan ponovo će putovati ...