Home / NOVOSTI / HRONIKA / DELIJE OPET POMAŽU *(FOTO)

DELIJE OPET POMAŽU *(FOTO)

Davno je nastala Srpska  krilatica ,,Samo sloga Srbina spašava“, a Delije iz Modriče i Pelagićeva poštuju i dan danas ove svete riječi. Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Klubovi navijača ,,Delije“ iz Modriče i Pelagićeva organizovali su još jednu humanitarnu akciju. Nakon podjele paketića za socijalno ugroženu djecu i djecu iz sigurne kuće,,Budućnost“, Delije sa prostora ove dvije opštine izvele su akciju podjele pečenica na prostoru ove dvije opštine. Pečenice su dobile 6 porodica na prostoru Opštine Pelagićevo i tri porodice na prostoru opštine Modriča.

Radi se o porodicama koje žive u veoma teškim uslovima. To su porodice koje život nikako nije mazio i tokom čitave godine bore se da prežive. U ovih devet porodica zatekli smo različite  teške životne priče.
“Moramo se zapitati kakav bi to naš Božić bio da danas nismo usrećili ove ljude. Ovi ljudi su zaista pokazali veliku zahvalnost i sreću jer mnogi od njih nisu ni sanjali da bi za njihov Božćićni doručak imali bilo šta jesti a kamo li pečenicu”. – iIstiču u ova dva kluba navijača koji se između sebe pomažu kroz različite  akcije i druženja.

Delije dodaju, da ova akcija kao i svaka prošla ne bi bila uspješna da nije bilo sponzora i donatora i na tome im se najiskrenije zahvaljuju. Takođe poručuju kao i prije, ovde neće stati sa humanitarnim radom, već da je ovo  početak jedne priče koja će da traje, a nama samo ostaje da se zahvalimo ovim plemenitim ljudima i da poručimo  drugima bez obzira na vjeru, naciju ili navijačku pripadnost da se ugledaju na njih jer na prostorima naših opština nažalost ima dosta siromašnih i bolesnih koji se svakodnevno bore da prežive.

Autor / foto: Mitar Kršić za modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...