Home / NOVOSTI / HRONIKA / Davalaštvo krvi u Modriči – Prikupljene 64 doze dragocene tečnosti *(TONSKI PRILOG)
PETNAESTI PUT DARUJE KRV - SAŠA ŽIVKOVIĆ

Davalaštvo krvi u Modriči – Prikupljene 64 doze dragocene tečnosti *(TONSKI PRILOG)

Akciji se odazvalo 80 lica

MODRIČA – Opštinska organizacija Crvenog krsta Modriča organizovala je još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Na planu humanosti, Modričani su ponovo zaslužili sve pohvale. Od 80 lica koja su se odazvala, njih 64 darivalo je tečnost koja život znači.

„Ovo je treći put da dajem krv. Treba pomoći onima koji krv trebaju, a ja ću se lakše da osećam. Imam gustu krv, a nastaviću da darujem dragocenu tečnost. Inače sam iz Brčkog, ali sam u Modriči poslovno i odazvao sam se ovoj akciji“, rekao je Damjan Marijanović.

DAMJAN MARIJANOVIĆ DARUJE KRV

Konstadin Marić je do sada 25 puta darivao krv.

„Uvek se dobro osećam i drago mi je kada mogu darivati ovu važnu tečnost. U penziji sam, ali dok godine budu dozvoljavale ja ću se odazivati ovakvim akcijama“, obećao je on.

„Ovo mi je 15 put da sam darivao krv. Drago mi je da sam pomogao nekom. Naravno, svaka tri meseca ću se odazivati, osećaj je uzvišen kada nekom možete pomoći. Ovu praksu ću preneti i na potomke“, rekao je Saša Živković.

Građani dobrog zdravstvenog stanja

Transfuziolog u dobojskoj opštoj bolnici, dr Tatjana Žigić, kaže da su građani solidnog zdravstvenog stanja.

„Zdravlje davalaca je odlično. U zimskom periodu imamo povišen krvi pritisak i eventualne anemije, ali zdravlje je ovih ljudi odlično. Svi koji mogu dati krv, trebaju se odazvati akcijama. Nema štetnosti davanja krvi, nekom se spašava život, dobije se kompletan lekarski pregled i nema ni jednog razloga da se ne učestvuje u ovakvim aktivnostima“, rekla je dr Žigić.

Sekretar OOCK Modriča i Crvenog krsta regije Doboj Stanko Tomić bio je prezadovoljan odzivom sugrađana.

„U toku tri meseca organizovali smo dve akcije. Posebno raduje da dolaze članovi CK Modriče koji po prvi put daruju krv. U poslednje četiri godine ukinuli smo porodično darivanje krvi, nego za potrebe bolnica u Doboju, Banja Luci, Tuzli i Beogradu krv prikupljamo ovakvim akcijama. Verujem da ćemo do kraja godine održati još dve akcije i da ispunimo prosek od 900 boca krvi godišnje“, rekao je Tomić.

Crveni krst Modriče među najuspešnijim

Predsednik modričkog Crvenog krsta Duško Bogdanović rekao je da je ova humanitarna organizacija jedna od najuspešnijih u RS.

„Imamo pet redovnih akcija u toku jedne godine. Odazove se dovoljan broj građana, pa uvek imamo dovoljno krvi za potrebe građana Modriče. Takvu praksu ćemo nastaviti i davaoce krvi podržavam, zahvaljujem se tim ljudima i da ih prate sreća i zdravlje“, rekao je Bogdanović.

U ovoj akciji je od 80 lica koja su se odazvala istoj, prikupljeno 64 doze dragocene tečnosti.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...