Home / NOVOSTI / HRONIKA / DAN I KRSNA SLAVA REPUBLIKE SRPSKE *(VIDEO)

DAN I KRSNA SLAVA REPUBLIKE SRPSKE *(VIDEO)

U organizaciji opštine Modriča i Opštinske Boračke organizacije, 09. januara 2016. godine obilježeni su Dan i Krsna slava Republike Srpske. Ispred Spomenika palim borcima sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili su parastos poginulim borcima za Republiku Srpsku.

Na spomenik palim borcima cvijeće su u ime opštine Modriča položili Mladen Krekić, načelnik opštine i Bosa Novaković, načelnik odjeljenja za opštu upravu . Cvijeće su položili i predstavnici Skupštine opštine, Opštinske boračke organizacije, Opštinskog udruženja Veterana , Odbora porodica poginulih boraca, Odbora ratnih vojnih invalida, Drugog, Trećeg i Četvrtog bataljona Trebavske brigade, Prvog bataljona Vučijačke brigade, Gostovićkog bataljona, Odbora potomaka i poštovalaca solunskih dobrovoljaca, Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša, Policijske stanice i brojni prestavnici ustanova, preduzeća, političkih partija i udruženja.

Povodom Dana i Krsne slave Republike Srpske Mladen Krekić, načelnik opštine, obratio se prisutnima, ukazao na značaj današnjeg praznika i čestitao Krsnu slavu i Dan Repubike Srpske i rekao: „ “Mi nismo danas htjeli o nikome da govorimo ružno, niti da nekoga vrijeđamo.Želim da danas govorimo samo o Republici Srpskoj i Danu Republike Srpske. Okupili smo se da se poklonimo i odamo počast borcima koji su dali svoje živote i time dokažemo da Republika Srpska postoji. Ovom prilikom šaljemo i jednu veliku poruku mira i ljubavi prema svima onima koji to žele. Srećan nam Dan Republike Srpske“.

Milutin Vračević, predsjednik Opštinske boračke organizacije je rekao: „ Na području opštine Modriča danas živi 550 porodica poginulih boraca. Broj poginulih boraca je 770, jer su neke porodice izgubile  više članova. Iza ovih poginulih boraca je ostalo 590 djece.U Spomen sobi je danas izloženo 700 fotografija poginulih boraca, sa ciljem da se oni ne zaborave, jer su dali svoje živote za odbranu i očuvanje Republike Srpske“.

Polaganju cvijeća i obilježavanju Dana Republike Srpske prisustvovali su i članovi porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi, borci Vojske Republike Srpske i građani. Nakon polaganja cvijeća ispred Spomenika palim borcima prisutni su posjetili Spomen sobu gdje su takođe položili cvijeće i zapalili svijeće za poginule u proteklom ratu.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...