Home / NOVOSTI / MODRIČA / Članovi porodica poginulih boraca i RVI upućeni u ZTC „Banja Vrućica“ Teslić

Članovi porodica poginulih boraca i RVI upućeni u ZTC „Banja Vrućica“ Teslić

Dvadeset prvog septembra 2014. godine opština Modriča uputila je 13 lica u ZTC „Banju Vrućica“ Teslić, čija će fizikalna rehabilitacija trajati  10  dana. Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Projektom banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske za 2014. godinu, predvidjelo je upućivanje 568 lica na nivou Republike Srpske u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove. Prema rasporednom nalogu Ministarstva, opština Modriča  upućuje 13 lica u banju.

Pravo da budu upućeni u banju imali su RVI od prve do četvrte kategorije invalidnosti i članovi porodica poginulih boraca, kojima je ovaj vid zdravstvene zaštite preporučen od strane ljekara i koji do sada nisu koristili ovo pravo. Od 13 korisnika banje, 5 lica su  RVI, a 8 lica su članovi porodica poginulih boraca.

„Boravak u banji će puno značiti za moje zdravlje. Zahvaljujem se ministarstvu, boračkoj organizaciji i opštini Modriča što su mi omogućili odlazak.“, rekao je Ljubomir Lukanović, invalid IV kategorije.

Troškove banjske rehabilitacije snosi Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, a troškove prevoza do banje i povratka, kao i ranijih godina, finansirati će opština Modriča.

„Opština Modriča svake godine organizuje ispraćaj RVI i PPB na banjsku rehabilitaciju. Želimo da ovaj vid zdravstvene zaštite bar djelimično ublaži rane, povrede ili boli ovih porodica.“, rekla je u izjavi za medije Bosa Novaković, načelnik odjeljenja za opštu upravu.

Projekat banjske rehabilitacije RVI i PPB realizuje se od 2006. godine, a iz opštine Modriča banju je koristilo 112 lica.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe Opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...