Home / NOVOSTI / HRONIKA / Branislav Nikić uspešan u Grčkoj, odmara u rodnoj Modriči

Branislav Nikić uspešan u Grčkoj, odmara u rodnoj Modriči

KERKIRA OSTVARILA SNOVE

MODRIČA – Branislavu Nikiću, plavokosom večitom fudbalskom mladiću, kome je najpopularniji sport ogromna ljubav, a beogradski Partizan dragocenost koja ne prolazi, vreme i godine ništa ne mogu. I dalje druguje sa fudbalskom loptom. Doduše, u poslednje vreme daleko od rodnog kraja – u Grčkoj! Tamo gde je 80 – ih godina prošlog veka sa dosta uspeha nastupao njegov otac, legenda sarajevskog Željezničara, Nikola Nikić. Poslednjih nekoliko dana odmara se u Modriči i Skugriću, zavičaju svojih najbližih.

„Vratio sam se kući, u Skugrić, malo da odmorim. Poželeo sam roditelje, prijatelje, drugare. Sezona u Grčkoj završena je, nastupam za ekipu Kerkira, što bi mi rekli Krf. Završili smo sezonu na 10.mestu, sve je bilo super. Pre nekoliko dana produžio sam ugovor na još jednu sezonu. Za vratom je 35.godina, ali godine mi ništa ne mogu, bar za sada. Do kada će to trajati, videćemo“, započeo je svoju priču Branislav Nikić, dribler i više nego dobri igrač sredine terena.

Svoje prve fudbalske korake prohodao je u beogradskom Partizanu. Određenu zahvalnost duguje velikom Florijanu Matekalu, mnogo je tada naučio. U velikoj sportskoj porodici.

„Godi mi kada se biranim rečima govori o mom Partizanu. Da, dugujem zahvalnost Florijanu Matekalu, Nebojši Ličaninu i Iliji Zavišiću. Veliki ljudi, veliki klub. Ako imate talenta, mnogo ćete naučiti i kasnije vam to bude dragocenost za nove podvige“, pojašnjava Nikić.

Verovatno, imponuje dupla kruna „crno – belih“, šesta po red.

„Već je bilo viđeno da će Crvena zvezda osvojiti sve, a onda je Partizan podigao formu, a Zvezda se opustila. Uloge su se zamenile i poslednje kolo sam gledao Partizan i radovao se uspehu. Partizan je bio bolji. Vredan trener Marko Nikolić otišao je, došao je novi trener“, govori u dahu.

I večiti rival je angažovao novog trenera, svog nekadašnjeg prvotimca Vladana Milojevića.

„Koliko cenim Đukića, toliko uvažavam i Milojevića. Imao je odlične rezultate u Panionisu i svi ga cene u Grčkoj. Brzo je postao slavno i veliko ime fudbalskog sporta u toj zemlji. O Vladanu sam čuo samo reči hvale. Poznat je po tome da šansu pruža mlađim igračima i zna šta radi. Neka to rivalstvo bude zdravo, jer Zvezda i Partizan su potrebni jedno drugom“, svestan je Branislav Nikić.

U Modriči je radovao se mnogim podvizima, a nije mu bilo lako. Za svaki poraz od oca – trenera bio je prvi kritikovan.

„Nije bilo lako. Kada se pobeđuje, svi su zaslužni. Kada smo gubili Nikola Nikić je mene prvog prozivao i kritikovao. Međutim, uspeo sam u karijeri i životu uopšte. Nisam nezadovoljan. Sa Modričom sam postao šampion Republike Srpske, a osvojili smo i Kup BiH. Sa Petrom Jelićem, kapitenom Modriče, rastao sam zajedno. Poznavao sam čika Milana, Petrovog oca. Nikada se ne zadovoljavaju trenutnim stanjem, uvek se može više. Znam da Petar radi sve da u narednoj sezoni Modriču vrati u Prvu ligu RS. Potrebna mu je podrška čitavog grada i brojnih prijatelja. Za godinu ili dve vratiću se, da pomognem, da se klub vrati tamo gde mu je i mesto“, otkriva Bransilav Nikić.

Roditelji ga požuruju da stane na „ludi kamen“. On okleva, ali ne zadugo.

„Svaki dan moji Nikola i Jadranka nagovaraju me da se oženim. Devojka je sa Krfa i neće se dugo čekati da zaplovimo svojom lukom, lukom zajedničkog života i istinske sreće. Da se skrasim, ali po završetku igračkog dela karijere u Grčkoj sigurno ću se vratiti u Modriču. Ona je moja najveća dragocenost i bez nje ne mogu“, zaključio je svoju priču Branislav Nikić.

Uskoro će u Kerkiru, u nove obaveze. Krf, drugo po veličini od sedam jonskih ostrva je jedno od najlepših u Grčkoj.

Modriča je, ipak, najlepša. U njegovim očima veća i od Sredozemnog i Jadranskog mora zajedno.

I za srce prirasla…

Autor: Slađan JEREMIĆ

FUDBALSKA PORODICA
Baneta Nikića stric Branko bio je super dobar fudbaler u svoje vreme. Otac Nikola ostvario je i najviše. A brat od tetke, Slaviša Dugić, igrao je za šampionsku Modriču, pa banjalučki Borac, više klubova u Švajvarskoj, u Italiji, u Grčkoj, na Kipru. Nastupao je i za reprezentaciju zemlje dobrog sira, čokolade i neprolazne svetlosti.
Tipična fudbalska porodica!
BRANISLAV NIKIĆ

BRANISLAV NIKIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...