Home / NOVOSTI / MODRIČA / Božićni i novogodišnji prijemi

Božićni i novogodišnji prijemi

Prijem predstavnika boračkih udruženja
Povodom božićnih i novogodišnjih praznika, načelnik opštine Mladen Krekić je 24. decembra 2014. godine započeo sa planiranim prijemima, te je prve primio predstavnike boračkih udruženja. Prijemu su prisustvovali  predstavnici Opštinske boračke organizacije, Mjesnih boračkih organizacija, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila,  Udruženja logoraša,  preduzeća „Koridor 92“ , članovi stambene komisije i Veterana RS – opštinsko udruženje Modriča.

 

Načelnica odjeljenja za opštu upravu Bosa Novaković upoznala je prisutne  o radu boračko – invalidske zaštite opštine Modriča u 2014. godini te planovima za naredni period.

Tokom prijema načelnik Krekić je pohvalio rad udruženja, govorio o radu  opštine Modriča, budžetu opštine, o šteti i posledicama koju su nanijele poplave u maju ove godine i drugim aktivnostima lokalne zajednice, te dao obećanje da će opština Modriča i u idućoj godini pružati pomoć boračkoj populaciji.

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča u izjavi za medije je rekao:
“Ovo je prvi prijem povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Prisutne sam upoznao o aktivnostima koje smo proveli u godini koja je već iza nas sa posebnim osvrtom na probleme i nedaće koje su nam zadale majske poplave. Iskoristio sam priliku i zahvalio se svima za doprinos koji su dali u najtežem trenutku, a dali su mnogo za naš grad i građane koje je zadesila poplava. Danas ćemo primiti ljude i iz nekih drugih udruženja kao što je Ronilački klub „Vidra“,  Udruženje žena „Veliko srce“ i „Život i nada“.  Svim prisutnim želim srećne nastupajuće praznike, da ih provedete u dobrom zdravlju, sreći i porodičnom veselju.“

Prisutnima su se obratili i poželili mnogo sreće u budućem radu zamjenik načelnika Nikola Savić i narodni poslanik Bojan Vidić.

„Drago mi je da je načelnik opštine sa svojim saradnicima održao ovu lijepu tradiciju prijema boračkih organizacija i svih udruženja koja pripadaju toj kategoriji. Ja ću reći da sam izuzetno sretan i zadovoljan rezultatima naše organizacije u ovoj godini,“ rekao je predsjednik Udruženje ratnih zarobljenika i logoraša opštine Modriča Vlado Dragojlović.

„Sve što smo ove godine planirali mi smo ostvarili. Posebno smo realizovali sva obilježavanja značajnih datuma iz istorije srpskog naroda, takvih smo imali u ovoj godini petnaest. Možemo biti posebno zadovoljni na urađenom poslu oko stambenog zbrinjavanja. Konkurs je raspisan, nosioci smo bili mi. Opštinska boračka organizacija sa mjesnim boračkim organizacijama. Sve što je imalo osnove to je i ostvareno, znači radilo se na poboljšanju stambenih uslova ratnih vojnih invalida od pete do desete kategorije i boraca prve kategorije, za što izdvaja sredstva Opština Modriča,“ izjavio je Milutin Vračević, predsjednik Opštinske boračke organizacije.

 

Prijem udruženja žena “Život i nada“ “Veliko srce” i ronilačkog kluba “Vidra”

Nakon prijema udruženja boračke populacije, načelnik opštine Mladen Krekić je isti dan primio još tri udruženja: Udruženje žena za borbu protiv bolesti karcinoma dojke „Život i nada“, Udruženje žena “Veliko srce” i ronilački klub “Vidra”.

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi načelnik Krekić je upoznao prisutne sa radom Opštine Modriča, budžetom opštine i drugim aktivnostima lokalne zajednice. Načelnik je pojasnio da će Opština, iako se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, i u narednoj godini pomoći, koliko je to moguće, kako bi  se omogućio nesmetan rad ovih udruženja.

Predstavnici prisutnih udruženja su takođe upoznali načelnika i njegove saradnike sa aktivnostima i planovima svojih udruženja za narednu godinu.

Stana Milićević, predsjednica Udruženja žena „Veliko srce“ iz Modriče je u izjavi za medije rekla: „Danas smo prvi put na ovom novogodišnjem prijemu kod načelnika opštine. Čast nam je da budemo dio tog zbivanja. Ovdje su prisutne članice našeg udruženja i srećne su što su pozvane na ovaj način. One su otrgnute sa margina usamljenosti, osjećaju se ponosno što su dio ovog zbivanja, socijalizuju se tako, druže se, ovdje su mnoge žene koje nigdje ne rade, a vrijeme provode u kućama, danas su dio lokalne zajednice, dio ovog svega što se događa i srećne su zbog toga. Mi se u ime toga svega zahvaljujemo načelniku opštine i njegovim saradnicima koji su i nas uvrstili u sve ovo što se događa.“

„Zahvaljujemo se načelniku što nas svake godine pozove na ovo druženje i pomaže koliko može u našim zahtjevima. Naše udruženje postoji već pet godina, možda čak i duže, brojimo oko 20 članica,“ rekla je Snježana Ljubičić, predstavnica udruženja „Život i nada“.

Prisutnima su na kraju prijema uručeni simbolični novogodišnji pokloni.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...