Home / NOVOSTI / HRONIKA / Bosna se izlila na regionalni put Doboj-Modriča u Vranjaku, obustavljen saobraćaj

Bosna se izlila na regionalni put Doboj-Modriča u Vranjaku, obustavljen saobraćaj

DOBOJ – Obusatvljen je saobraćaj na regionalnom putu Doboj-Modriča u mjestu Vranjak, zbog izlivanja rijeke Bosne, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu M-4 Teslić-Kotor Varoš preko prevoja Borja zbog odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put M-4 Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta R-473 Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu R-474 Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz,ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Na magistralnom putu M-4 Banjaluka-Čelinac, u mjestu Marjanovići, nakon intervencije dežurnih službi, povukla se voda, ali se sada vrši sanacija odrona i put je još uvijek na tom mjestu neprohodan.

Zbog aktiviranog klizista na magistalnom M-4 Banjaluka-Prijedor u mjestu Ramići potpuna je obustava saobraćaja.

Zbog izlivanja rijeke Sane na magistralnom putu M-15 Prijedor –Sanski Most u mjestu Žeger potpuna je obustava saobraćaja, a obilaznica je preko Gomjenice.

Na magistralnom putu M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obje saobraćajne trake. Na magistralnom putu M-16.1Banja Luka-Prnjavor kod pumpe Dušanić na ulazu u Prnjavor saobraćaj se odvija otežano jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlivanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero (M-5 Jajce-Bihać) u dužini od 50 metara zaplavljena jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne. U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Obilne kišne padavine otežavaju i usporavaju odvijanje saobraćaja na putevima u RS.

Iz AMS RS apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima

Izvor: Glas Regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...