Home / NOVOSTI / HRONIKA / Bojan Magazin, kormilar prvoligaša iz Dervente, najbolji trener dobojske regije

Bojan Magazin, kormilar prvoligaša iz Dervente, najbolji trener dobojske regije

KVALITET  NA  CENI!

DERVENTA – Dok je izmaglica kvarila vremenske prilike i uveravala da je u Doboj stigla istinska zima, atmosfera u hotelu „Integra“ popravljala je raspoloženje Bojanu Magazinu. Postao je svestan da se u regiji Doboj ceni sve ono što je ovaj Hercegovac uradio za dobro najpopularnijeg sporta. Iz ruku Ljubiše Tripunovića, sekretara Područnog fudbalskog saveza Doboj, preuzeo je priznanje namenjeno najuspešnijem fudbalskom treneru dobojske regije za 2016.godinu.

„Mnogo drago priznanje. Kada imate u vidu ko vam ga dodeljuje i ko je sve pre vas postao vlasnik istog, onda samo možete reći – vredelo je! Ovo je nagrada za moje prve fudbalske želje i dečačke snove iz rodnog Konjica. Ovo je potvrda da sam valjano radio i stasavao u Nikšiću. Ovo je dokaz da sam mnogo naučio igrajući za Sutjesku iz Nikšića, Vojvodinu, Modriču, Leotar , Sarajevo, podgoričku Budućnost, te mladu selekciju SR Jugoslavije. Ako hoćete, ovo me uverava da sam dobro radio i kao pomoćni trener Mitra Lukića, ali i sada kada sam na čelu stručnog štaba Tekstilca iz Dervente“, sipaju reči nagrađenog fudbalskog stručnjaka.

Bojana Magazina ništa nije trebalo pitati, priča je sama tekla dalje.

„Drago mi je što sav moj trud nije ostao u zapećku. Mislim da sam u Derventi radio najbolje što sam mogao. Mislim da smo iz ovog tima Tekstilca izvukli maksimum. Ako neko misli da je moglo više – u zabludi je. Ovo su više nego pristojni rezultati. Dabome, ništa nisam uradio sam. Imao sam bliske saradnike u Budimiru Lukoviću i Dejanu Plisniću. Imao sam i podršku rukovodstva kluba, ali igrači su uvek u prvom planu. Hvala im za sve što smo zajedno proživeli u Derventi“, kazuje Magazin.

Čini to u prošlom vremenu, iako svestan da taj stil izražavanja ne priliči mladom fudbalskom stručnjaku.

„Želite da otvorite priču koja je svojstvena novinarskoj radoznalosti i vremenu kada se bliži prelazni rok.  Ja sam vojnik fudbalske Dervente i , za sada, glasine su da odlazim iz Tekstilca. Ako čelnici kluba i grada žele na budem trener plavo – belih, ja ću to biti. Ako kažu da nam se ambicije ne podudaraju, pozdravićemo se i ostati prijatelji za sva vremena. Naravno, nemam ništa protiv da nastavimo saradnju, ali to je moguće ako na okupu ostane većina igrača iz prvog dela sezone. I o odlascima i dolascima igrača treba da odlučuje struka. To je fudbalska praksa koja se primenjuje svuda u svetu. Sve drugo je smešno i besmisleno. Dobra je situacija u Tekstilcu po mnogim pitanjima“, nastavlja Magazin.

Ovaj profesor engleskog jezika nikada se nije pravio „Englez“, svima je umeo reći ono što zaslužuje. Ima meru za sve i svakog.

„Mislim da je to ljudski i normalno, do kraja pošteno i profesionalno. Jer, težak je ovo posao, hleb sa sedam kora. Zato, moramo ga ceniti i poštovati, držati do struke i onog što jesi. Ne kažu uzalud – ako jesi onda i budi. Zato je meni ovo priznanje PFS Doboj neizmerno drago. Dobio sam ga na manifestaciji koja je zaslužila sve pohvale i posebne komplimente. Na istoj, moj igrač Marko Rastović dobio je vredno priznanje, ali i golman Modriče Bojan Tripić. Reč je o čoveku bez mrlje u karijeri, a poznato je da smo zajedno nastupali za Modriču u vreme kada smo postali pobednici Kupa BiH. On je zaustavio udarac sa bele tačke prvotimcu Borca Oliveru Jandriću, a ja sam proglašen za najboljeg aktera tog finala. Dobojska regija je bogata po rezultatima ostvarenim do sada, po imenima koja pronose slavu fudbala, po talentima koji niču i rastu. I danas dobojska regija ima poznate i priznate“, jasan je Bojan Magazin.

Znamo li svi o kome se radi?

„Imali ste ko zna koliko poznatih fudbalera koji su igrali za dobojsku Slogu, Modriču, šamački Borac, brodski Polet, Tekstilac, Ozren iz Petrova. Samo u Modriči su Dario Purić, Dario Damjanović, Slaviša Dugić, Petar Jelić, Bojan Tripić, Đorđe Savić… U Šamcu Stevo Nikolić, Nemanja Arsić, pa Marko Stojić u Šamcu i u Modriči. U Doboju Veselinović, Dujković, dva Lukića, Mahmutović, Lukanović…,u Brodu Kušljić i Đorđić, u Petrovu Katanić. Danas u Derventi imate nekoliko momaka koji zaslužuju sve pohvale. Onaj koji mnogo obećava je David Gatarić, pa Duško Pećić, ali još jedan broj poletaraca. U Modriči se izdvajaju Radoslav i Nebojša Prljeta, Vlado Koprivica, Aleksandar Gajić, Dragan Radić, Ratko Dudić… Cela regija je na dobitku što oni postoje“, zaključio je Bojan Magazin.

Profa i fudbalski trener sa nagradom više…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...