Home / NOVOSTI / HRONIKA / Benefiti pravilne ishrane stoke: Zdrava stoka za sočnije i ukusnije meso i mesne prerađevine *(FOTO+VIDEO)

Benefiti pravilne ishrane stoke: Zdrava stoka za sočnije i ukusnije meso i mesne prerađevine *(FOTO+VIDEO)

Poznato je da su bh. građani veliki gurmani, da vole hranu i da joj posvećuju veliku pažnju prilikom spremanja, ali i konzumiranja. Meso je neizostavni dio skoro svake trpeze. I ne čudi, s obzirom na to da je riječ o veoma važnoj namirnici u piramidi zdrave ishrane.

Bilo da je riječ o jagnjećem, svinjskom, junećem, telećem ili pilećem mesu, konzumacijom ove namirnice obezbjeđuju se potrebne hranjive materije neophodne čovjeku. S druge strane, meso je veoma osjetljiva namirnica, te je veoma važno da se obezbijede svi higijenski preduslovi kada je riječ o uzgoju i ishrani životinja.

Posljednjih godina svjedočili smo pojavi kravljeg ludila, ptičje gripe i kod potrošača se s razlogom razvila sumnja u ove namirnice. Stoga je pravilna prehrana životinja veoma značajna. Znaju to u kompaniji Hrana produkt, kompaniji koja je lider u proizvodnji gotove hrane za životinje. Svojim proizvodima ova kompanija obećava farmerima najkvalitetniju hranu za ishranu stoke.

Veoma je važno da znamo tačno kako i na koji način je hrana koju konzumiramo zapravo došla na tanjir. Pravilna ishrana i naravno njega, imaju za cilj prvenstveno dobijanje kvalitetnog mesa. Stoga paletu proizvoda kompanije Hrana produkt čine potpune smješe, vitaminsko-mineralne predsmješe, dopunske smješe i proizvodi od soje. Sirovine se skladište i čuvaju u skladu sa važećim pravilnicima i standardima, tako da su bezbjedne za upotrebu u proizvodnji.

Osim što se meso u BiH u većini slučajeva poslužuje kao glavno jelo, mesne prerađevine koriste se i za tzv. “mezu”, koja čini značajan dio bh. gastronomske ponude. Zbog toga je veoma važno da je stoka zdrava, kako bi meso, ali i mesne prerađevine u konačnici bile sočnije i ukusnije.

Više o kompaniji Hrana produkt, proizvodima i procesima proizvodnje pogledajte na: https://youtu.be/k6ogi_MXhPs

Izvor: HRANA PRODUKT – promotivna objava

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...