Home / NOVOSTI / HRONIKA / Apel za pomoć za završetak gradnje Spomen sobe u Koprivni

Apel za pomoć za završetak gradnje Spomen sobe u Koprivni

Jadranko StojanovicDobro se dobrim vraća, kaže se, a kako će biti u jednom konkretnom slučaju, vidjet ćemo.
Koprivna kod Modriče već izvjesno vrijeme se često pominje i preko našeg portala, a uglavnom radi lijepih i humanitarnih aktivnosti koje tamo pokreće i provodi protojerej Jadranko Stojanović. Te aktivnosti uglavnom nisu vjerskog karaktera, nego humanitarnog, pa tim više Jadranko Stojanović je stekao nesumnjivu popularnost i ugled, i vrlo je cijenjen na ovim našim prostorima, čak i kod ljudi drugih vjera i onih koji nisu vjernici.
Ljudskost nema obilježja vjere, nacije ili stranačkog opredeljenja.
Upravo zato, osjećamo tu obavezu da na dobro odgovorimo dobrim, pa dajemo makar taj mali doprinos novoj aktivnosti ovog dobrog čovjeka koju pokreće, te njegovu objavu prenosimo u cjelosti sa nadom da će naići na adekvatan odziv i kod načih čitalaca.

Draga braćo i sestre u Hristu Gospodu pomaže vam Bog.

Želim da vas zamolim da odvojite par minuta i pročitate ovaj tekst.
„ Od ove ljubavi nema veće,da ko život svoj položi za prijatelje svoje“( Jn. 15,13)
Draga braćo i sestre, govoreći Hristos Gospod o ljubavi prema bližnjima istakao je da veće ljubavi nema od ove da ko svoj život položi za prijatelje svoje. Upravo tim riječima vođeni mnogi su izašli u odbranu svoje porodice,srodnika,bližnjih i u odbranu našeg naroda. Nažalost, mnogo je njih koji su poginuli i živote svoje ugradili u temelje Republike Srpske. Neki su svoje živote ostavili na bojnom polju,ali dosta je i onih koji su živote izgubili na kućnom pragu svome i po raznim logorima mučeni, masakrirani i ubijani. Skoro da ne postoji grad i veće selo iz koga nekoliko desetina poginulih nije bilo. Svi oni su zaslužni zato što sad slobodno možemo da hodamo ovom srpskom zemljom. ONI PREMA NAMA POKAZALI NAJVEĆU LJUBAV A MI…
Nažalost, sve se manje gledaju porodice poginulih boraca,svijedoci smo svakog dana da se prema njima postupa onako kako ne bih trebalo.
Na prostoru opštine Modriča postoje sela Koprivna i Koprivnska Trebava koja broje ukupno 400 domaćinstava . U ovom zadnjem Srbima nametnutom ratu dali su veliku žrtvu za Republiku Srpsku a ta žtrva je 34.poginula borca i dosta ratnih vojnih invalida. Kako njihova žrtva ne bih bila zaboravljena Crkvena Opština Koprivna je zajedno sa porodicama poginulih započela izgradnju Spomen Sobe o kojoj će brinuti Crkva kada se bude završila. U zadnje tri godine smo zajedničkim srestvima uradili dosta,što se i na slikama vidi, ali dosta nam je i ostalo da još uradimo. Ove godine smo planirali da uradimo krov na objektu i zaštitimo ono što smo dosad uradili kako ne bih propadalo. Sav novac koji smo dosad sakupili javno je objavljen na našoj stranici www. koprivna.com a i sve slike od dosadašnjih radova.
Molim vas sve da pomognete u granicama svojih mogućnosti. Svaki vaš dar će nam dobro doći, a i kad podijelite na svojim profilima i lajkujete,pomogli ste. Bilo je i onih koji su me molili da im dostavim devizni račun Crkvene Opštine pa ću to sad i uraditi a među slikama imate i instrukcije za uplatu. Oni koji su bliže Koprivne mogu doći i raditi na objektu i na taj način pomoći.

Račun u KM NLB banka:
SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA OPŠTINA U KOPRIVNI
562 011 00000 50105
Devizni račun NLB banka:
SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA OPSTINA U KOPRIVNI
IBAN : BA395620118131388803
SWIFT BIC : RAZBBA22

ONAJ KO ZABORAVI SVOJE STRADANJE OSUĐEN JE DA GA PONOVO DOŽIVI… nikad ih ne smijemo zaboraviti.
Vječna vam slava i hvala naši junaci. Kad tad ćemo podići vam ovaj objekat i bar na taj način pokazati da vaša žrtva nije uzaludna.

Protojerej Jadranko Stojanović

 

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...