Home / NOVOSTI / HRONIKA / Analiza rizika od požara na otvorenom prostoru i preduzimanje preventivnih mjera za sprečavanje požara na otvorenom prostoru *(VIDEO)

Analiza rizika od požara na otvorenom prostoru i preduzimanje preventivnih mjera za sprečavanje požara na otvorenom prostoru *(VIDEO)

Služba civilne zaštite 12. jula 2016. godine organizovala je sastanak vezano za analizu rizika od požara na otvorenom prostoru i preduzimanje preventivnih mjera za sprečavanje požara na otvorenom prostoru. Sastanku su prisustvovali predstavnici Vatrogasne jedinice, Šumske uprave, Policijske stanice, Elektro distribucije, Rafinerije ulja i mjesnih zajednica u kojima postoji opasnost od nastajanja požara na otvorenom prostoru.

Plan zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostotu u opštini Modriča u 2016. godini usvojio je Načelnik opštine Modriča 18.04.2016. godine. Plan je usklađen sa Planom aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj u 2016. Godini („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 6/16).

Od početka jula vremenski uslovi su veoma pogodni za nastajanje šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru. Na području opštine Modriča je i tokom juna bilo manje padavina, a u poslednjih 15 dana stepen vlažnosti vazduha je veoma nizak, što stvara povećan rizik od nastajanja i širenja požara na otvorenom prostoru.

analiza_rizika_od_pozara(2)Preventivni dio Plana zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostotu u opštini Modriča u 2016. godini sadrži 10 zadataka kojima je obuhvaćeno osmatranje i uređenje šumskog prostora za što su zaduženi Šumska uprava Modriča, Komunalna policija Modriča, Civilna zaštita Modriča i RJ Elektrodistribucija Modriča, zatim osposobljavanje tehnike Teritorijalne vatrogasne jedinice, nabavka sredstava za gašenje – naprtnjača, uspostavljanje sistema veza za organizaciju gašenja požara na otvorenom prostoru, organizacija pomoćnih snaga za gašenje požara na otvorenom prostoru za što je zadužena organizaciona jedinica Civilne zaštite opštine Modriča.

„Veći dio preventivnog Plana je realizovan i može se reći da imamo odgovarajuću pripremljenost zaštite i spašavanja na otvorenom prostoru“, istakao je Željko Terzić, samostalni stručni saradnik za poslove civilne zaštite.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...