Home / NOVOSTI / HRONIKA / Alfa Modriča pobedila BSK sa 2:0 (1:0)

Alfa Modriča pobedila BSK sa 2:0 (1:0)

POBEDE NA VRHU ČUVAJU

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 500. Sudija: Stanko Todorović (Doboj) 7. Strelci: R.Prljeta u 45.i Šuka u 74.minutu. Žuti kartoni: Tripić, Lukić(Alfa Modriča),Trivić, Karalić(BSK).

ALFA MODRIČA: Tripić -, M.Ilić 6.5, Kojić 7, N.Prljeta 9, Buljić 7.5, Šuka 7(od 77.min.Radić -), Lukić 6.5(od 79.min.N.Ilić -), R.Prljeta 7.5, Lazareski 7, Tadić 7(od 85.min.Dudić -), Galešić 7.

BSK: Šajić 7, Subić 6, Radaković 6, Đokić 7, Trninić 6, Trivić 5.5, Tatić 5(od 46.min.Božić 5.5), Gajanović 6, Gatarić 5(od 46.min.Plavšić 5.5), Stevandić 5.5(od 75.min.Sakić -), Maksimović 6,5.

Igrač utakmice: Nebojša Prljeta (Alfa Modriča) 9.

 

MODRIČA – Fudbaleri Alfa Modriče pobedili su u igri u kojoj je Nebojša Prljeta imao svoje veče. Driblao je, prodirao, atakovao sa svih strana, upošljavao, asistirao i pokazao da je izrastao u fudbalera za velike utakmice i još veće klubove.

I Alfa Modriča namerava ponovo biti velika, pa je u seriji trijumfa nadvisila i „romantičare“.

Gosti su sagoreli, ali nisu podbacli. Odigrali su znatno bolje nego što pozicija na tabeli govori.

U 7.minutu Marko Tadić je pogodio okvir gola. U 20.minutu je iskusni Neđo Šuka bio blizu cilja, ali je Dušan Šajić loptu preko gola poslao u korner. Dva minuta kasnije Tadić je dobro šutirao, Šajić još bolje intervenisao..

U 45.minutu Radoslav Prljeta je prihvatio loptu i uvidevši da su igrači dobro pokriveni, topovski šutirao i pogodio gornje levi ugao nemoćne „jedinice“ gostiju.

U nastavku susreta, predvođeni maštovitim i neuhvatljivim Nebojšom Prljetom, domaći su nizali lepe akcije, ali su gosti odolevali. Ipak, u 74.minutu Ratko Buljić je uradio dobar posao po levoj i centrirao, a Neđo Šuka pogodio cilj, postavio konačan rezultat utakmice.

Ovim trijumfom, Modričani su vodeći na tabeli sa Slobodom iz Novog Grada. Gosti su prikovani za samo dno tabele, ali će partijama kakvu su pružili u Posavini brzo da krenu ka luci spasa.

Svetlost reflektora u prijatnoj septembarskoj noći prosvetlio je put kojim Alfa Modriča ide ka svom cilju.

Šampionskim ostvarenjima…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...