Home / NOVOSTI / HRONIKA / Akcija uređenja odmarališta Dobor *(FOTO)

Akcija uređenja odmarališta Dobor *(FOTO)

U četvrtak 21.04.2016. godine članovi planinarskog udruženja “Dobor” iz Modriče, Društva za istražvanje i zaštitu biodiverziteta (DIZB) iz Banja Luke i ronilačkog kluba “Vidra” iz Modriče sproveli su akciju uređenja odmarališta kraj magistralnog puta M-17, između tvrđave Dobor i rijeke Bosne. Ovom prilikom volonterski su izvedene sljedeće aktivnosti: čišćenje lokacije od ambalažnog, kućnog i drugog otpada koje je bilo prisutno na cijeloj površini, košenje trave i uklanjanje korova. Čišćenje i farbanje stolova i klupa, te čišćenje i farbanje info-edukativne table postavljene na ovoj lokaciji.
Akciju je podržala i Opština Modriča koja je organizovala odvoz prikupljenog otpada i obezbijedila dio opreme za rad. Akciju je osmislilo i organizovalo novoosnovano planinarsko društvo “Dobor” iz Modriče u sklopu obilježavanja dana Planete zemlje, koji se međunarodno obilježava 22. aprila, a ima za cilj podizanje svijesti javnosti o stanju životne sredine i posebno aktiviranje lokalnog stanovništva kako bi svako dao svoj doprinos u zaštiti životne sredine i na taj način učinio svoju okolinu zdravijim i ljepšim mjestom za život.
Planinarsko udruženje “Dobor” iz Modriče, pored redovnih aktivnosti, izleta i boravaka u planinama i ubuduće namjerava sprovoditi slične akcije, a posebno obratiti pažnju na uređenje tvrđave Dobor čiji naziv nosi te na taj način promovisati i opštinu Modriča i sve njene prirodne i kulturno-istorijske vrijednosti.
Ovom prilikom pozivamo i druge građane Modriče da nam se priključe na planinarskim akcijama.

Autor teksta: Vesna Maksimović
Autor fotografija: Jovica Sjeničić
[g-gallery gid=”16061″]

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

MLADI MODRIČE I ODŽAKA PODSTAKLI LIKOVNE STVARAOCE OD ZENICE DO PARIZA *(FOTO)

Uspjeh projekta „Slikamo zajedno, živimo zajedno“ Dobre priče koje pobude pažnju javnosti gotovo uvijek dobiju svoj nastavak, a jedna od njih ispričana je upravo kroz projekat pod nazivom „Slikamo zajedno, ...