Home / NOVOSTI / HRONIKA / Akcija “Jedan slatkiš – Jedno dijete” je i ove godine uspješno realizovana u školama dobojske regije

Akcija “Jedan slatkiš – Jedno dijete” je i ove godine uspješno realizovana u školama dobojske regije

Srednjoškolci dobojske regije su i ove godine mjesec decembar posvetili realizovanju tradicionalne aktivnosti “Jedan slatkiš – Jedno dijete”. Ovu aktivnost je svaka škola sprovodila na poseban način, ali sa istim ciljem – prikupiti slatikiše koji će izmamiti osmijeh na licima naših mališana.

U ovoj aktivnosti je učestvovalo 14 škola iz dobojske regije, a prikupljeno je ukupno 1316 paketića, u vrijednosti od 12 515KM. Paketićima su se obradovala djeca iz socijalno-ugroženih porodica, djeca iz Prijateljske kuće i djeca iz Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama, djeca na odjeljenju pedijatrije, djeca romske populacije i ostali mališani iz gradova naše regije.

“Naši ovogodišnji rezultati, kada je u pitanju aktivnost “Jedan slatikiš, jedno dijete” su na izuzetno visokom nivou. Srednjoškolci su pokazali koliko su jako i ujedinjeno tijelo i kako za mjesec dana mogu donijeti veliki napredak u društvu. Nadam se da će uspijeh ove aktivnosti služiti kao motivacija svim mladim da postanu aktivni i da pronađu način kako da unaprijede svoju zajednicu.”, izjavila je predsjednik Mreže savjeta učenika dobojske regije, Majda Hidić.

Važno je napomenuti da su srednjoškolci uspjeli da doći do cilja koji smo postavili na početku ove akcije. Izmamili su osmijehe na licima najmlađih članova naše regije i tako se još jednom  srednjoškolci dokazali da vrijede.

„Ove godine, u akciji „Jedan slatkiš – jedno dijete“ postigli smo veoma dobre rezultate,a sve to zahvaljujući našim srednjoškolcima. Najvažnije mi je što su članovi Mreže savjeta učenika dobojske regije ljudi koji svoju aktivnost iz dana u dan poboljšavaju, koji se trude i rade kako bi doprinijeli dobro u svojoj zajednici i ostavili generacijama iza sebe trag po kome će oni nastaviti.“, izjavila je Mirela Marković, PR menadžer dobojske regije.

Izvor / foto: MREŽA SAVJETA/VIJEĆA UČENIKA U BIH

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...