Home / NOVOSTI / HRONIKA / 9.maj, Dan pobjede nad fašizmom

9.maj, Dan pobjede nad fašizmom

Polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim žrtavama fašističkog terora u Modriči obilježen je  9.maj, Dan pobjede nad fašizmom. U ime Opštine Modriča vijence su položili zamjenik načelnika Nikola Savić i načelnica odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu i opšte poslove Bosa Novaković, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić i Velibor Cvijić,  prestavnici Subnor-a, Opštinske boračke organizacije, veterana rata, ratnih zarobljenika i logoraša, republičkih organa, javnih ustanova i preduzeća opštine Modriča, delegacija Udruženja penzionera Modriča i Crvenog krsta. Brojni građani Modriče prisustvovali su polaganju vijenaca i odali počast poginulim žrtvama fašističkog terora.


Magistar istorije Đorđe Nijemčević u ime Načelnika opštine i Skupštine opštine Modriča pozdravio je prisutne  i poslao poruku mira svima koji obilježavaju Dan pobjede nad fašizmom. Naglasio  je da je Modriča grad duboke slobodarske tradicije koja je dala značajan doprinos u antifašističkoj borbi.

„Osnovna poruka je da se sjetimo stradanja i da odamo počast onima koji su pali u borbi za slobodu da bi smo mi danas živjeli u miru.  Naša tradicija je da slobodu koju smo dobili branimo, čuvamo i njegujemo.  U toku drugog svjetskog rata opština Modriča je imala oko 950 boraca. U to vrijeme prema broju stanovnika to je jedan značajan doprinos. Nažalost 228 boraca je poginulo.“, izjavio je Đorđe Nijemčević.

Na kraju se zahvalio svim građanima Modriče koji su došli na obilježavanje sedamdeset druge godišnjice Pobjede nad fašizmom.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...