Home / NOVOSTI / HRONIKA / 120 PENZIONERA SVAKODNEVNO SE DRUŽE *(FOTO+TONSKI PRILOG)

120 PENZIONERA SVAKODNEVNO SE DRUŽE *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Godišnjica osnivanja Centra za zdravo starenje 

120 PENZIONERA SVAKODNEVNO SE DRUŽE

MODRIČA – U Modriči je danas obeležena prva godišnjica rada Centra za zdravo starenje. Lica treće dobi ističu da znaju kako sebi kreirati jesen života.

TODORA STOJANOVIĆ

TODORA STOJANOVIĆ

„Lepo je ovde. Imamo druženje i vežbe. Odlična stvar za ovaj grad. Imamo kulinarsku sekciju i vokalnu grupu, a svakodnevno vežbamo po pola sata. Za nas iz treće dobi to je pun pogodak“, kaže Todora Stojanović.

Rukovodilac Dnevnog centra za zdravo starenje u Modriči, Svetlana Gajić, kaže da se minulih godinu dana uradilo mnogo na funkcionalnosti ove ustanove.

„Imamo 120 članova i prilično su aktivni. Sve sekcije koje smo zamislili su aktivne. Tu su preventivno-korektivna gimnastika, muzička, kulinarska, kreativna i informatička sekcija. Naši članovi su srećni i zadovoljni, a to nam je bio cilj. Druženje i mogućnost da mogu sa nekim podeliti svoje slobodno vreme“, rekla je Gajićeva.

 


Proširiti kapacitete

OBELEZENA-GODISNJICA-CENTRA

OBELEZENA-GODISNJICA-CENTRA

Načelnik Modriče, Mladen Krekić, izrazio je zadovoljstvo da je Centar za zdravo starenje odgovorio svojoj nameni.

„Dobro je tamo gde se pesma čuje. Želeli smo da se druže, da u dobrom raspoloženju troše svoje dane starosti, da se relaksiraju, zajedno popiju kafu i čaj. Želimo da ove kapacitete proširimo, a ima prostora, samo ga treba iskoristiti“, rekao je Krekić.

 

Slađan JEREMIĆ

MODRIČA – Centar za zdravo starenje iz Modriče danas je obeležio prvu godišnjicu svog rada. Penzionerima pruža mogućnost zdravog starenja i da jesen svog života oblikuju po svojoj volji i potrebama. Zabeležio Slađan Jeremić

Fotografije: Slađan Jeremić

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...