Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zimska škola za obrazovanje poljoprirvednika *(VIDEO)

Zimska škola za obrazovanje poljoprirvednika *(VIDEO)

U okviru zimske škole za obrazovanje poljoprivrednika, 31. januara 2018. godine u Srpskom kulturnom centru održano je predavanje s ciljem prenošenja znanja i davanja savjeta iz oblasti poljoprivrede. Predavanje za poljoprivrednike sa područja opštine Modriča  je organizavalo Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS – Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj.

Prezentovane su teme vezano za prozvodnju novih sorti kukuruza, zaštitu strnih žita, proizvodnju, agrotehniku i otkup soje.

„Nastavljamo dobru praksu u opštini Modriča i danas smo počeli sa serijom savjetovanja za poljoprivredne proizvođače. Pokušaćemo da proizvodnju soje vratimo na ove prostore jer se soja uvozi skoro na svim područjima BiH a imamo izvanredne uslove za prozvodnju“, izjavio je Dragiša Marković, predstavnik Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj.

„Ova predavanja su veoma korisna jer konstantno dolazi do promjena u sortama, sistemima za zaštitu i realna je  potreba  za stalnim usavršavanjem i praćenjem“, rekao je Simo Novaković, poljoprivredni proizvođač.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...