Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zgrada za korisnike Kolektivnog centra i socijalno ugrožene *(TONSKI PRILOG)

Zgrada za korisnike Kolektivnog centra i socijalno ugrožene *(TONSKI PRILOG)

Davor Čordaš u Modriči – Vrednost investicije je 1.040.000 KM

MODRIČA – Ministar za izbeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš i načelnik Modriče Mladen Krekić ozvaničili su danas početak radova na izgradnji zgrade za 12 korisnika Kolektivnog centra Donji Kladari i 10 lica iz socijalno ugroženih kategorija. Vrednost investicije je milion i 40 hiljada maraka, a rok do kada će objekat biti useljiv je 120 radnih dana.

Tešo Kuzmanović i Grozda Topalović izbegli su iz trebavskih naselja Gornje Krečane, odnosno Gornji Skipovac.U Kolektivnom centru Donji Kladari su 14 godina. Sa nestrpljenjem očekuju ključeve svojih stanova.

„Dugo smo ovo čekali. Voleo bih da se što pre uselim u novi dom, da odem odavde“, kaže Kuzmanović.

„Drva nemam, grejanja nemamo. Jedva čekam da odem iz Kladara“, rekla je Grozda Topalović.

ČORDAS I KREKIĆ OBIŠLI LOKACIJU


Obezbeđena neophodna sredstva

Ministar Davor Čordaš istakao je da su pre dve godine Narodna skupština i Vlada RS donele odluku za rešavanje svih kolektivnih i jednog dela alternativnih smeštaja i obezbeđena su sredstva za rešavanje tih pitanja.

„Ostalo je još oko 150 porodica i mislim da će radovi potrajati još dve godine. Mislim da lokalne zajednice u oba entiteta i u Brčko Distriktu. Najviše je korisnika u Doboju“, poručio je Čordaš.

ČORDAŠ U OPŠTINI MODRIČA

Ovaj projekat finansira Vlada RS kreditnim sredstvima Razvojne banke Saveta Evrope. Lokalna zajednica je obezbedila lokaciju, projektnu dokumentaciju, te infrastrukturne projekte.

„Bićemo srećni da na proleće ovde primimo ljude koji će ovde imati svoj dom, svoj kutak i potrebnu negu“, rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče, nakon obilaska gradilišta.

Govoreći o Regionalnom programu zbrinajvanja, ministar za izbeglice i raseljena lica Republike Srpske rekao je da tokom ove i naredne godine treba da bude izgrađeno još 900 stanova. Za realizaciju čitavog Programa koji je započeo još pre pet godina obezbeđeno je 100 miliona evra.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...