Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zasađeno 30 sadnica visokog parkovskog drveća

Zasađeno 30 sadnica visokog parkovskog drveća

MODRIČA – U Modriči je povodom Dana planete Zemlje, 22. aprila, zasađeno 30 sadnica visokog parkovskog drveća, rekla je opštinski ekološki inspektor Danijela Aničić.

– Radnici preduzeća “Koridor 92” Modriča prošlog vikenda i danas su u Ulici cara Lazara i naselju Višnjik zasadili 19 stabala crvenolisnog javora i 11 sadnica ukrasnog parkovskog drveta katalpa – rekla je Srni Aničićeva.

Ona je istakla da su sadnice nabavljene sredstvima lokalnog budžeta u iznosu 1.800 maraka.

Aničićeva je napomenula da će se narednih dana, osim redovnih aktivnosti uređenja i održavanja zelenih površina, u Modriči održati i akcija “Očistimo zemlju za jedan dan – `Let`s do it`”.

– Volonterska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća i cvijeća, koja je trebalo da bude održana 22. aprila, zbog lošeg vremena prolongirana je za početak maja –  rekla je Aničićeva.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...