Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zasađene sadnice drveća pored rijeke Bosne

Zasađene sadnice drveća pored rijeke Bosne

U  Modriči su danas, 24. februara 2020. godine na priobalnom pojasu rijeke Bosne,  dionici između dva mosta, zasađene sadnice hrasta, javora i jasena.

Radovi na zasadu 340  sadnica su nastavak ReLOaD projekta koji obuhvata i uređenje ribolovne staze i postavljanje klupa za sjedenje.  Sportsko – ribolovno društvo „Optima“ Modriča je apliciralo na projekat vrijednosti oko 19.000 KM koji  finasira Evropska unija a implementira UNDP u Bosni i Hercegovini, a pored toga značajna sredstva za uređenje staze obezbijedila je opština Modriča.

U zasadu sadnica učestvovali su predstavnici Sportoskog-ribolovnog društva „Optima“ Modriča i učenici poljoprivredne škole SŠC „Jovan Cvijić“.

„Zahvalio bih se profesorici i učenicima Poljoprivredne škole u Modriči što su se uključili u ovu akciju. Sportsko – ribolovno društvo je inicijator projekta a mi kao lokalna zajednica smo takođe dali svoj doprinos. Projekat je značajan za grad  jer će u određenoj mjeri doprinijeti u zaštiti od poplava, služiće kao šetalište i sportska ribolovna staza“, istakao je načelnik Krekić.

„Zasadili smo drveće kako bi naša okolina ljepše izgledala. Kada u budućnosti budemo šetali ovdje sa svojom djecom da se prisjetimo da smo i mi dali svoj doprinos akciji“, rekla je Ivana Evđić, učenica Poljoprivredne škole

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...