Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vranjačanin Prof dr Srećko Novaković se utopio u moru kod Svetog Stefana

Vranjačanin Prof dr Srećko Novaković se utopio u moru kod Svetog Stefana

Juče je na crnogorskom internet portalu CDM objavljena vijest da se u moru kod Svetog Stefana utopio turista iz Subotice, Srećko Novaković. U pitanju je Vranjačanin koji već tridesetak godina boravi i radi u Subotici ali kad god je mogao rado se vraćao u svoj Vranjak.

Pisanje navedenog portala prenosimo u cjelosti:

U moru kod Svetog Stefana utopio se turista iz Subotice

U moru kod Svetog Stefana, jutros oko 9.35 časova, pronađeno je tijelo Srećka Novakovića (59) iz Subotice, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Po nalogu Višeg državnog tužioca tijelo Novakovića poslato je na obdukciju u Klinički centar Crne Gore.

Tijelo Novakovića iz mora su izvukli spasioci gradske plaže Sveti Stefan.

( Izvor: CdM )

 

O profesoru dr Srećku Novakoviću smo biografske podatke našli na stranici Evropskog univerziteta u Brčkom, i isto prenosimo u cjelosti:

Prof. dr Srećko Novaković

November 9, 2017

  • Prof. dr Srećko Novaković, vanredni profesor
  • Rođen 21.10.1959. Vranjak, BiH
  • Završen fakultet : EKONOMSKI FAKULTET SUBOTICA
  • Magistratura : EKONOMSKI FAKULTET, SUBOTICATema : „MENADŽMENT PRIRODNIM RESURSIMA SA POSEBNIM OSVRTOM NA MINERALNE VODE.“
  • Doktorat : FAKULTET ZA MENADŽMENT, BEOGRADTema: „UPRAVLJANJE ORGANIZACIONOM TRANSFORMACIJOM PREDUZEĆA U PROCESU TRANZICIJE“

Biografija

Rođen je 21. oktobra 1959. godine u Vranjaku, opština Modriča, Republika Srpska, BiH, gde završava osnovnu školu. Srednju školu je završio u Odžaku. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, na smeru marketing sa temom “Savremeni problemi potrošača”. Magistarsku tezu “ Mendažment prirodnim resursima sa posebnim osvrtom na mineralne vode” odbranio je na Ekonomskom fakultetu u Subotici, na magistarskim studijama Marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Doktorsku disertaciju “Upravljanje organizacionom transformaciom preduzeća u procesu tranzicije”, iz uže naučne oblasti Menadžmenta, odbranio je na Fakultetu za menadžment u Beogradu. U svojoj dosadašnjoj radnoj karijeri nalazio se na radnim mestima menadžera svih nivoa, u različitim granama privrede, državne uprave, zdravstva i visokog obrazovanja – poreskoj upravi, zdravstvenoj ustanovi, autotransportnom preduzeću, poljoprivredno – prehrmbenom kombinatu, mlekari, marketing agenciji, preduzeću za preradu kože, tekstila i perja i trgovinom na veliko i malo, visokoškolskim ustanovama i fabrici obuće, gde i danas radi na radnom mestu Predsednika kompanije. Jedan mandat je bio direktor Visokoškolske ustanove ‟‟Akademija za poslovnu ekonomiju‟‟ Čačak, sa odelenjem u Beogradu. Član je udruženja za kožu, tekstil i obuću u Regionalnoj privrednoj komori u Subotici, Pokrajinskoj privrednoj komori u Novom Sadu i Republičkoj privrednoj komori u Beogradu. U dva mandata je bio predsednik Sekcije Republike Srbije za saradnju sa Italijom u Republičkoj privrednoj komori u Beogradu.

( Izvor: Evropski univerzitet Brčko )

U našoj arhivi imamo i fotografiju kada je sa članovima IPA RK Subotica bio gost IPA RK Doboj čije je sjedište u Vranjaku kod Modriče.

O mjestu i datumu sahrane Prof dr Srećka Novakovića javnost će biti naknadno obavještena.

Pripremio: Zlatko Huravik / modričainfo

Izvori informacija su naprijed navedeni.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...