Home / NOVOSTI / HRONIKA / Veterani KUD Modriča učestvovali na smotri folklora u Trebinju *(FOTO+VIDEO)

Veterani KUD Modriča učestvovali na smotri folklora u Trebinju *(FOTO+VIDEO)

TREBINJE- Od 5. do 6. aprila u Trebinju je održana Druga smotra folklornih ansambala veterana “Trebinje 2019.” na kojoj su učostvovali i veterani  KUD “Modriča”.

Herceg TV u svom izvještaju o ovoj manifestaciji navodi:
“Trebinje je danas bilo u znaku, ne samo Jovana Dučića i manifestacije Dučićev dan, nego i centar folkornih veterana iz cijelog regiona. Igra pjesma, široka lepeza narodnih nošnji iz brojnih krajeva Srbije, Crne Gore, i Republike Srpske izazvali su oduševljenje prisutnih, kako na zajedničkom nastupu u centru grada, tako i na višečasovnom koncertu na sceni Doma mladih.”

O ovom događaju i dojmovima sa gostovanja u Trebinju za portal Modričainfo dobili smo izjavu Sanje Popović, aktivnog člana ovog KUD-a, a ona kaže.

“U nizu aktivnosti Kulturno umjetničkog društva Veterana Modrica, predstavljamo vam jos jednu.
Ovog puta naš KUD je ucčstvovao na drugoj smotri veterana u suncem obasjanom gradu Trebinju. Učešće na smotri podržali su Opština Modrica, Destilerija Monogram kao i Bau centar Kojo Komerc iz našeg grada, na čemu smo im posebno zahvalni. Nadamo se i daljoj i još večoj podršci značajnih preduzeća kao sto su Bau centar i Destilerija Monogram. Na smotri su, pored veterana KUD-a Modriča učestvovalo jos oko 1200 ljudi iz cijelog regiona koji su prodefilovali ulicama grada Trebinja, odigrali zajedničko kolo pod platanima, te nastupali u Domu mladih u Trebinju.
Članovi našeg drustva, 15 učesnika, predstavile su se glukom, igrom i pjesmom sa Trebave i Ozrena. Za bogatu koreografiju je zadužena, Sunčica Mitrović, koreograf našeg KUD-a. U Trebinju smo proveli tri dana ispunjena raznim aktivnostima. Predstavnici našeg društva su bili na prijemu kod Gradonačelnika gospodina Mirka Ćurića. Sklopili smo mnoga prijateljstva, a moguće i neke nove saradnje.
Gostoprimstvo i organizaciju domaćina, GKUD “Alat-Swisslion” Trebinje, kojom smo izuzetno zadovoljni pokušaćemo vam dočarati fotografijama koje šaljemo u prilogu.”

Zahvaljujemo se Sanji na prelijepim fotografijama a mi smo dodali i dva video zapisa o ovoj manifestaciji koje je snimila Herceg Televizija.

Foto: Sanja Popović
Uredio: Zlatko Huravik / Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...