Home / NOVOSTI / HRONIKA / U SKC Modriča održan humanitarni koncert *(FOTO)

U SKC Modriča održan humanitarni koncert *(FOTO)

MODRIČA – Srpski kulturni centar Modriča, u saradnji sa kulturno-umjetničkim društvima, organizovao je humanitarni koncert sa kojeg su prikupljana sredstva za liječenje Dragomira Lukića iz Krčevljana, te za braću Luku i Stevu Simića iz Zelinje kod Modriče koji žive bez bilo kakvih primanja.

Direktor Srpskog kulturnog centra Modriča Dejan Stojanović rekao je da je od prodaje ulaznica i priloga prikupljeno 1.200 KM od kojih će dio biti uručen dvadesetsedmogodišnjem Dargomiru koji od 2007. godine boluje od ukočenosti mišića izazvane genetskim poremećajem.

– Za njegovo liječenje presađivanjem matičnih ćelija potrebno je 10.000 evra – rekao je Srni Stojanović.

On je naveo da će drugi dio sredstava biti doniran za popravak kuće i nabavku ogreva braći Simić – Luki /83/ i Stevi /85/, koji žive bez bilo kakvih primanja u kući izgrađenoj prije 120 godina.

Stojanović kaže da su kulturno-umjetnička društva i građani Modriče sinoć ponovo pokazali humanost.

Na koncertu, održanom pred 200 posjetilaca u velikoj sali Srpskog kulturnog centra, nastupila su kulturno-umjetnička društva “Modriča” iz Modriče, “Zoran Tomušilović” iz Dugog Polja, “Šefko Avdić” iz Tarevaca, “Mladost” iz Krčevljana, “Trebava” iz Koprivne, “Miloševac” iz Miloševca i Muzičko društvo “Isidor Bajić” iz Modriče.

Organizaciju koncerta podržali su Humanitarna organizacija “Srcem za Modriču”, Opština i Centar za socijalni rad Modriča.

Srpski kulturni centar u saradnji sa opštinom Modriča, humanitarnim i drugim organizacijama za četiri godine prikupio je 90.000 KM za liječenje i druge potrebe građana.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...