Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči organizovano donatorsko veče za lica sa posebnim potrebama *(FOTO)

U Modriči organizovano donatorsko veče za lica sa posebnim potrebama *(FOTO)

MODRIČA – U Modriči je večeras organizovano donatorsko veče sa kojeg će prikupljena sredstva biti iskorištena za nabavku digitalnog logopedskog seta – “Beringer” aparata za Dnevni centar za lica sa posebnim potrebama u ovom gradu.

Predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Modriča Slobodan Savić, organizatora humanitarne večeri, rekao je da je prikupljeno 3.630 KM.

– Kupovinom aparata, čija je cijena sa obukom za upotrebu 4.700 KM, poboljšaće se kvlitet usluga korisnicima Dnevnog centra, članovima Udruženja, ali i djeci koja nisu članovi Udruženja, a imaju poteškoće sa govorom i sluhom – rekao je Savić.

On je istakao da je u Udruženju registrovano 108 članova dobi od sedam do 60 godina, od kojih usluge Centra dnevno koristi oko 20 lica.

Savić je naglasio da ni dvije godine od pokretanja Centra nije definisan njegov pravni status, finansiranje rada i pružanja usluga.

Prema Savićevim riječima, u Dnevnom centru trenutno radi jedan defektolog koga je angažovao Centar za socijalni rad Modriča, a angažovano je i nekoliko volontera među kojima su psiholog, logoped i prosvjetni radnik.

Učesnici humanitarne večeri istakli su da bi ovakvih akcija trebalo biti i ubuduće, te da bi svi trebalo da imaju više sluha za ovu kategoriju stanovništva.

??????? - ?????????? - ?????Branko Despotović, predstavnik Rafinerije ulja Modriča, jednog od najkrupnijih donatora večeri, rekao je da Rafinerija i “Optima grupa” podržavaju sve humanitarne akcije u lokalnim sredinama.

– Rado smo se odazvali ovoj akciji koja je organizovana s ciljem nabavke aparata koji će pomoći djeci sa posebnim potrebama – rekao je Despotović.

Podpredsjednik Humanitarne organizacije “Srcem za Modriču” Mitar Kršić izrazio je očekivanje da će do kraja humanitarne akcije, koja će biti nastavljena narednih dana, prikupiti dovoljno sredstava za nabavku ovog aparata, ali i drugih sredstava za pomoć radnicima Centra, djeci i njihovim roditeljima.

Dnevni centar za lica sa posebnim potrebama “Sunce Obervalisa” Modriča otvoren je 2015. godine.

Izgradnju i opremanje Centra finansirali su opština Modriča i švajcarska humanitarna organizacija “Djeca našeg svijeta” u ukupnom iznosu od 542.000 KM.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...