Home / NOVOSTI / BiH / U Modriči održan Sajam zapošljavanja *(VIDEO+FOTO)

U Modriči održan Sajam zapošljavanja *(VIDEO+FOTO)

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite RS i opštinom Modriča organizovao je 10. oktobra 2017. godine Sajam zapošljavanja u Srpskom kulturnom centru Modriča.

Prisutnima su se obratili direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, koji su nakon obraćanja potpisali Protokol o saradnji između Zavoda i Opštine, a odnosi na smanjenje nezaposlenosti.

Učešće na sajmu uzelo je 26 privrednih društava sa regije Doboj, koji su iskazali potrebu za oko 500 radnih mjesta.

„Nakon realizacije ovog sajma očekujemo da ćemo u narednih dva mjeseca zaposliti 500 lica na području regije Doboj. Iz godine u godinu smanjuje se broj nezasposlenih u Republici Srpskoj. Broj nezaposlenih je za oko 10% manji u odnosu na prošlu godinu. Moram naglasiti da u Republici Srpskoj postoji jedan stereotip da se pitanje nezaposlenosti rješava  kroz odlazak  naših radnika u inostranstvo. U prošloj godini oko 1400 lica je našlo zaposlenje u Sloveniji i Njemačkoj. To nisu alarmantni brojevi, kako se nažalost u pojedinim medijima prenosi“,izjavio je Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS.

„Danas je opština Modriča imala zadovoljstvo da bude domaćin sajma na regionalnom nivou. U ovoj sali je mnogo onih koji nude a i onih koji traže zaposlenje. Zahvalio bih se Zavodu za zapošljavanje što smo danas učinili jedan dodatni iskorak da pokušamo doći do novih radnih mjesta.  Ja bih bio zadovoljan kada bi se zaposlio jedan čovjek, a da ne govorimo o nekoj većoj brojki“, istakao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali isto dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.
Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...