Home / NOVOSTI / HRONIKA / Trkači iz šest država u Modriči

Trkači iz šest država u Modriči

MODRIČA – Na startu prve Alfa ulične trke u Modriči večeras bi trebalo da bude oko 500 učesnika, od toga oko 200 u glavnoj trci, za koju su stigle prijave iz šest država.

– Za glavnu trku na 10 kilometara prijavljeno je oko 200 trkača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Australije, Rusije i BiH, a očekujemo i oko 300 djece, odnosno učesnika u trkama od predškolskog uzrasta do osmog razreda osnovne škole. Što se tiče glavne trke, među učesnicima su bh. olimpijka Lusija Kimani, Srđan Samardžić, koji je prije nekoliko dana osvojio titulu prvaka BiH na 10 km, te Mladen Stevanović, koji je prošle godine bio najbrži maratonac u BiH – rekao je Danilo Vasiljević, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba Modriča, koji u saradnji sa opštinom Modriča i generalnim sponzorom “Alfa” d.o.o. Modriča organizuje takmičenje.

Glavna trka, koja će startovati u 20 časova, duga je 10 kilometara, a staza prolazi kroz uže gradsko jezgro (trčaće se dva kruga po pet km). Prije ove trke, od 18.30, biće trke za djecu od predškolskog uzrasta do osmog razreda osnovne škole u dužinama od 100, 200 i 600 metara, a od 19 časova je planiran zumba parti kao zagrijavanje za glavnu trku. Start i cilj trke su na Trgu dr Milana Jelića.

Модрича - Данило Васиљевић

Vasiljević je istakao da je cilj 1. Alfa ulične trke promocija sporta i zdravog načina života u svim uzrastima i dodao:

– Trčanje je sve popularnije u svijetu, a ovakvi sportski događaji služe kao motivacija i prilka za druženje i upoznavanje novih ljudi i novih mjesta prvenstveno kod rekreativaca. Svi učesnici su pobjednici i zbog toga smo pripremili medalje za sve finišere.

Izvor: Glas Regije / Nezavisne

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...