Home / NOVOSTI / HRONIKA / SO Modriča: Predloženi budžet od 9,72 miliona maraka *(TONSKI PRILOG)

SO Modriča: Predloženi budžet od 9,72 miliona maraka *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Odbornici Skupštine opoštine Modriča usvojili su Nacrt opštinskog budžeta za 2018.godinu u iznosu od 9.723.000 maraka. Planirani budžet je veći za 5.65% u odnosu na planirani budžet za tekuću godinu.

„U strukturi planiranog opštinskog budžeta, poreski prihodi učestvuju sa 7.077.000 KM ili 72,78%. Neporeski prihodi iznose 2.178.000 KM ili 22,40%“, pojasnio je Borislav Gvozden, načelnik Odeljenja za finansije opštine Modriča.

PREDLOŽENI BUDŽET JE REALAN – BORISLAV GVOZDEN

Tokom jednočasovne rasprave upućene su primedbe da budžet ima potrošačku, a ne razvojnu komponentu.

„Ko ističe da mu je budžet samo razvojni, to nije istina. Nisu tačne ni konstatacije opozicije da je prisutna samo potrošačka komponenta.Biće više razvojni kada bude i više mogućnosti. Izdvajamo sasvim dovoljno i za potrebe razvoja“, rekao je Gvozden.

Rasprava o Nacrtu budžeta trajala je duže od jednog časa, ali predsednik Skupštine opštine Modriča Siniša Nikić ističe da je ona bila konstruktivna, kao i celi tok 12.redovne sednice modričkog Parlamenta.

Većinom glasova odbornika donešena je i Odluka o poreskoj stopi za oporezivanje nepokretnosti za 2018.godinu. Ovom Odlukom se utvrđuje stopa za oporezivanje nepokretnosti koje se nalaze na području opštine Modriče u visini od 0,20%. Izuzetno, poreska stopa na nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna delatnost iznosi 0,05 procenata. Odbornici su bili jednoglasni kod donošenja Odluke o utvrđivanju merila i kriterijuma za određivanje lokalnih puteva i ulica u naselju na području opštine Modriča.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...