Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Modriča *(FOTO+VIDEO)

Sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Modriča *(FOTO+VIDEO)

Sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Modriča održana je danas, 16. marta 2020. godine u zgradi Opštine, kojoj su pored članova Štaba prisustvovali direktor Centra za socijalni rad,  direktori škola i Dječijeg obdaništa. Sjednica je sazvana zbog uvođenja novih mjera u vezi  opasnosti od širenja novog virusa korona. Razmotrena je  epidemiološka situacija na području lokalne zajednice. Na sjednici je usvojen zaključak da načelnik opštine donese naredbu za uvođenje novih mjera. Donesena je sljedeća

N A R E D B A

O regulisanju rada trgovinskih i drugih objekata na teritoriji

opštine Modriča

U cilju provođenja vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti te zaštite i spasavanja stanovništva:

  1. Zabranjuje se rad sljedećim objektima, svakim radnim danom i u dane vikenda:

– Ugostiteljskim objektima vrste noćni klub,

– Svadbenim salonima,

– Sportskoj dvorani,

– Fitnes centrima i sličnim oblicima organizovanja,

– Dječijim igraonicama.

-Zabranjuje se rad u dane vikenda – subotom i nedjeljom:

-Trgovinskim objektima u sklopu robne pijace (buvljak),

2.Ograničava se rad od 07,00 do 18,00 svakim danom sljedećim objektima:

– Trgovinskim objektima – svima, uključujući i tržnice na malo – pijace,

– Ugostiteljskim objektima svih vrsta ( izuzev ugostiteljskih objekata u okviru djelatnosti smještaj gostiju i naprijed navedenih noćnih klubova i svadbenih salona), a uključujući i ugostiteljske objekte smještene na autobuskim, željezničkim i benzinskim pumpnim stanicama.

3.Ograničava se rad od 07,00 do 22,00 časa svakim  danom sljedećim objektima:

– trgovinskim subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača (isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda).

  1. Obavezuju se pružaoci usluga iz tačke 2. da obezbjede minimalno rastojanje od 2 metra između korisnika usluga.
  1. Kako bi smo se u novonastaloj situaciji ponašali odgovorno molimo najstarije sugrađane, koji su najugroženija grupa stanovništva, da maksimalno ograniče napuštanje kuća i stanova.
  1. Pozivamo građane koji dolaze iz inostranstva da se obavezno evidentiraju u Domovima zdravlja, na broj telefona 053/811-801 i 066/698-162.
  1. Zadužuje se Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti i Odjeljenje komunalne policije da o provođenju ove Naredbe obezbijede poštovanje iste od strane naprijed navedenih subjekata.
  1. O izvršenju zadataka iz ove Naredbe, organi iz tačke 5. naredbe, svakodnevno će izvještavati Komandanta opštinskog štaba za venredne situacije.
  1. Ova naredba stupa na snagu odmah i biće objaljena u Službenom glasniku opštine Modriča.

„Institucije Republike Srpske svakodnevno nam daju upute, kao i grad Banja Luka, koji sa svojim konkretnim mjerama daje prijedloge kako postupati u novonastaloj situaciji. U ovom trenutku postupamo na način kako se radi na području regije. Tokom vikenda izvršena je dezinfekcija svih javnih objekata, a mole se i stanari zgrada da brinu o čistoći i dezinfekciji zajedničkih prostorija. Za sada smo donijeli blaže mjere u smislu ograničenja rada trgovinskih i ugostiteljskih objekata, što ne znači da nakon dva do tri dana možemo donijeti znatno restriktivnije mjere. Kada su u pitanju preduzeća koja zapošljavaju veliki broj radnika svi su dužni brinuti o zdravlju svakog pojedinca. Molimo sve građane da se ne okupljaju, a posebno starije osobe koje su izrazito podložne novom virusu. I dalje ćemo svakodnevo pratiti stanje na području opštine i po potrebi donositi određene mjere“, izjavio je načelnik Krekić.

„Svakodnevno postupamo u skladu sa uputama Instituta za javno zdravstvo. Jutros smo pooštrili mjere u smisli higijene. Naša epidemiološka služba je svakodnevno na telefonu i to su neke stvari koje trenutno radimo. Tokom vikenda je bio pojačan dolazak našeg stanovništva sa zapada. Mi smo u petak, pred vikend, imali 18 ljudi pod nadzorom, odnosno u kućnoj izoloaciji a prije dva sata imamo 103 lica koja su pod nadzorom, u kućnoj izolaciji, a javili su se da su stigli iz zemalja ugroženih virusom korona“, izjavio je Darko Stefanović, direktor Doma zdravlja Modriča.


Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš rad, modričainfo produkcija.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...