Home / NOVOSTI / HRONIKA / RK “Vidra”Modriča: Akcija spašavanja u selu Vranjak *(FOTOREPORTAŽA)

RK “Vidra”Modriča: Akcija spašavanja u selu Vranjak *(FOTOREPORTAŽA)

Ronilački klub “Vidra” iz Modriče dobro je poznat našim sugrađanima ali i u regiji po mnogobrojnim akcijama spašavanja. ali takođe i na polju humanitarnog rada kao i organizovanja različitih sportskih , turističkih i sličnih manifestacija. O mnogim njihovim podvizima pisali smo i u našem portalu, ali, za dosta takvih akcija javnost nikada nije bila upoznata. Ovo su pravi profesionalci ali i vrlo skromni momci te se ne hvale svojim djelima, tek poneka objava na njihovoj FB stranici.
Tako smo i saznali za nedavnu akciju spašavanja jednog lica iz Vranjaka te da je i izvučen i traktor koji je skliznuo sa skele i potonuo u nabujalu rijeku Bosnu.

RONIOCI RK VIDRA U AKCIJI SPAŠAVANJA

Na njihovoj FB stranicu to opisuju u svega jednoj rečenici, i kažu:
“Dana 04.05.2017. naš klub izvrsio je još jednu uspješnu akciju spasavanja, iz rijeke Bosne spašeno je jedno fizičko lice N.P iz sela Vranjak (Modriča) te izvučen i traktor koji je skliznuo sa skele i potonuo u nabujalu rijeku Bosnu.”

Ova događaj ipak su zabilježili fotografijama koje dajemo kao fotoreportažu na kraju ove objave.

Da napomenemo da je Ronilački klub “Vidra” pored svojih sportskih aktivnosti organizovano uključen u sistem civilne zaštite Opštine Modriča i redovno učestvuje u svim njihovim aktivnostima.
Klub je više puta primio pohvale, nagrade i druga javna priznanja za svoje aktivnosti i doprinos kako od strane opštine Modriča ali i od drugih subjekata.
Na kraju, i po ovom slučaju može se zaključiti ga građani Modriče mogu biti zadovoljni organizacijom te osposobljenošću svih segmenata civilne zaštite koja djeluje na području naše opštine. Pored samih pripadnika službe civilne zaštite opštine Modriča, tu su i ronioci kluba RK “Vidra”, policija, vatrogasci. služba prve pomoći DZ Modriča, opštinski Crveni krst…
Sigurno da to puno znači za građane Modriče jer znaju da u nevolji uvijek ima neko ko će im pomoći.

Autor: modričainfo / Zlatko Huravik
Foto: RK Vidra Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...