Home / NOVOSTI / HRONIKA / Realizacija projekta CEB 2

Realizacija projekta CEB 2

U zgradi opštine Modriča, 7. marta 2019. godine održan je sastanak vezano za realizaciju projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja“ CEB 2.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Razvojne banke vijeća Evrope, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije u Vladi RS, predstavnici CRS, načelnik opštine i  zamjenik načelnika opštine  Modriča sa saradnicima.

Na sastanku je razmatrano praćenje napretka realizacije projekta CEB 2.  U okviru ovog projekta je realizovan pod-projekat 137, izgrađene i opremljene 22 stambene jedinice. Ključevi korisnicima stambenih jedinica su uručeni 10. decembra 2018. godine. Korisnici su samci iz kolektivnog i alternativnog smještaja kao i lica iz socijalnih kategorija. Stambene jedinice su potpuno opremljene za humano stanovanje.

 

Kroz projekat CEB 2 realizuje se i pod-projekat 138 kojim je planirana izgradnja stambene zgrade od 15 stanova za višečlane porodice, takođe korisnike kolektivnog i alternativnog smještaja te i lica iz socijalnih kategorija. Za navedeni stambeni objekat izdata je građevinska dozvola, a po raspisanom tenderu u toku je izbor izvođača radova.

Učesnici sastanka su posjetili korisnike 22 stambene jedinice i lokaciju na kojoj će se graditi stambeni objekat sa 15 stanova.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...