Home / NOVOSTI / HRONIKA / Proljetna sadnja u gradu

Proljetna sadnja u gradu

Opština Modriča  je i u 2019. godini nastavila sa sadnjom drvoreda i formiranjem novih zelenih površina. Odjeljenje za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i ekologiju  je u sklopu proljetne sadnje polovinom februara zasadilo 35 novih, visokokvalitetnih drvorednih sadnica.

Zasađeno je:

U parku kod Doma penzionera 10 novih stabala platana.

U ulici Cara Lazara drvored sa fiziološki prezrelim i rizičnim stablima zamijenjen je sa 10 komada sadnica Acer rubrum. Imajući u vidu da se predmetni drvored obnavljao  u periodu 2018. godine i 2017. godine, napominjemo da je sada kompletno zamijenjen novim sadnicama jasena. Položaj novih sadnica je uz regulacionu liniju ulice, unutar zelenog pojasa, čime se postiglo da je trasa postojećih/starih stabala ostala nepromijenjena.

 

Jedna od novih zelenih površina, čije uređenje je u toku, je površina u ulici Dositeja Obradovića (preko puta TC Košuta). Na predmetnoj površini formiran je drvored sa 15 sadnica japanske trešnje.

 

Na ovaj način, mjerama sadnje visokokvalitetnih drvorednih sadnica značajno će se unaprijediti kako ekološki tako i estetski segment kvaliteta ambijentalne cjeline našeg grada. Sadnju su vršili radnici DOO “KORIDOR-92“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...