Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem predstavnika boračkih organizacija

Prijem predstavnika boračkih organizacija

Povodom obilježavanja  Dana Republike Srpske,  načelnik opštine Mladen Krekić je 8. januara 2020. godine organizovao prijem za predstavnike boračkih organizacija. Prijemu su prisustvovali: predsjedništvo Opštinske boračke organizacije, predsjednici mjesnih boračkih organizacija, predstavnici Udruženja veterana rata, Stambene komisije boračko-invalidske zaštite, Udruženja logoraša opštine Modriča i demobilisani borci Vojske Republike Srpske koji su najduži vremenski period proveli  u proteklom odbrambeno – otadžbinskom ratu.

Načelnica Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove, Bosa Novaković, poželjela je dobrodošlicu prisutnima i upoznala ih sa aktivnostima  provedenim u boračko – invalidskoj zaštiti  u protekloj godini kao i sa aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju ova populacija. Prisutne je pozdravio i poželio im puno uspjeha u budućem radu i zamjenik načelnika Nikola Savić.

Načelnik Krekić izrazio je zadovoljstvo saradnjom opštine Modriča sa Boračkom  organizacijom i drugim udruženjima proisteklim iz odbrambeno otadžbinskog rata.   Govorio je o aktuelnim dešavanjima u našoj lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj, te čestitao predstojeći praznik.

„Željeli smo da povodom Dana Republike organizujemo prijem za boračke organizacije kako bi  iskazali poštovanje za sve što su oni ili članovi njihovih porodica dali za stvaranje Republike Srpske. Ne želimo nikoga da vrijeđamo, ali poštujemo svoje“, istakao je načelnik Krekić.

„Opštinska boračka organizacija Modriča ima izuzetno kvalitetnu saradnju sa Kabinetom načelnika opštine. Naša Organizacija prati sve probleme i potrebe porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca. Deveti januar je možda i najvažniji dan za srpsko stanovništvo ovih prostora. Istrajnom i dostojanstvenom borbom za vrijednosti srpskog naroda na ovim područjima mi omogućujemo našoj djeci da žive u normalnijim uslovima u odnosu na ratne uslove kada smo gradili Republiku Srpsku“, rekao je Željko Terzić, predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije.

Demobilisani borac Mirko Miljević zahvalio se na prijemu i istakao da je to lijep gest od Opštine i dokaz da nisu zaboravljeni.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...