Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem Aleksandra Okolića kod Načelnika opštine *(FOTO+VIDEO)

Prijem Aleksandra Okolića kod Načelnika opštine *(FOTO+VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić upriličio je danas, 12. oktobra 2019. godine prijem za odbojkaša Aleksandra Okolića u zgradi opštine Modriča. Prijemu su prisustvovali predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS Mario Đuran, rukovodstvo i članovi Odbojkaškog kluba Modriča.

Sjajni Aleksandar Okolić igra za Reprezentaciju Srbije sa kojom je nedavno osvojio zlato na Evropskom prevenstvu u Parizu. Okolić je odbojkom počeo da se bavi u rodnoj Modriči. Njegov talenat nije ostao neprimijećen, pa se kao petnaestogodišnjak 2008. preselio u Beograd i počeo da igra za Crvenu zvezdu,  sa kojom je osvojio četiri titule prvaka Srbije i tri titule pobjednika Kupa Srbije.  Okolić je prošao praktično sve mlađe kategorije srpske reprezentacije. Sa kadetima je bio evropski (2011) i svjetski prvak (2011), dok je za seniorski tim debitovao u pripremnoj utakmici protiv Slovenije, maja 2014.

„Do prije nekoliko godina bio sam dijete koje se igralo na ulicama Modriče a danas stojim ovdje sa evropskom medaljom. Došao sam da se zahvalim Modriči, Republici Srpskoj  a pogotovo načelniku Krekiću na ogromnoj podršci, te da motivišem naše mlade nade da se nastave baviti sportom i ne odustaju od svojih snova.  Ako vjerujete doći će ta sreća i uspjeh“, istakao je Aleksandar.

„Zadovoljstvo je ugostititi jednog ovako prekrasnog momka koji je kao dijete otišao u Srbiju, snašao se i uspio. Osvojio je nedavno zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije. Presrećni smo što smo danas dočekali našeg Acu i imali proliku da porazgovaramo sa njim.  Njegov uspjeh je velika motivacija za sve naše mlade sugrađane koji se bave sportom“, izjavio je načelnik Krekić.

„Ne smijemo kriti zadovoljstvo i ponos koji osjećaju građani Republike Srpske zbog ogromnog uspjeha Reprezentacije Srbije, čiji je član i Aleksandar. Građani Republike Srpske smatraju reprezentaciju Srbije svojom, a još je značajnije kada u njoj imamo igrače sa naših prostora. Aleksandar je veliki ponos omladinskih škola i sportskih organizacija širom naše zemlje“, rekao je pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS Mario Đuran.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...