Home / NOVOSTI / HRONIKA / PRAZNIK FUDBALA U POSAVINI – Alfa Modriča i Borac Banja Luka igraju prijateljsku utakmicu pod svetlošću reflektora

PRAZNIK FUDBALA U POSAVINI – Alfa Modriča i Borac Banja Luka igraju prijateljsku utakmicu pod svetlošću reflektora

MODRIČA – Dva kluba, dve posebne priče, dve fudbalske istorije, Alfa Modriča i Borac iz Banja Luke, danas su najtrofejniji kolektivi Fudbalskog saveza Republike Srpske. Naravno, tu su i Leotar, Radnik, Slavija. Međutim, u ovoj priči sve se vrti oko dragulja iz Krajine i Posavine. Svoju prijateljsku utakmicu odigraće u nedelju od 20 časova i 30 minuta na stadionu „Dr Milan Jelić“. Dakle, pod svetlošću reflektora, u evropskim uslovima.

„Borac i naš klub imaju najbolje uslove za domaćinstva u Republici Srpskoj. Borac i Alfa Modriča su dugogodišnji istinski prijatelji. Nikada nas od njih nije glava bolela. Nikada nisu imali nevolje od nas. Tako se ponašaju pravi prijatelji. I moj pokojni otac je bio navijač Borca, a Modriču je voleo kao nešto svoje. Odlučni smo da to prijateljstvo snažimo i jačamo, da jedni drugima odamo priznanje za sve učinjeno u prošlosti. Pauza u Premijer ligi BiH bila je zgodna prilika da ih pozovemo u goste. Radujem se da će Zoran Milinković gostovati u našoj Modriči. Kizu izuzetno cenim, veliki je čovek, dobar trener i želim njemu i Borcu evropska izdanja“, rekao je Petar Jelić, predsednik Alfa Modriče.

Novi kormilar Borca Zoran Milinković, njegov nekadašnji prvotimac, grabi svaki trenutak da od Borca stvori nešto novo, porodicu pobednika.

„Tek sam došao. Dobro je da postoji ova pauza, da malo bolje upoznam igrače i saradnike. Borac je Borac, nešto posebno, velika emocija. Treba nam svaka prilika da se uigravamo, da vidim koliko ko vredi u svakom trenutku. Gostovanje u Modriči je lepa prilika da u večernjim satima, pod svetlošću reflektora, odigramo protiv domaćina koji ima ambiciju povratka u Prvu ligu Republike Srpske. Od srca im želim da budu ponovo ono što su bili za života velikog Milana Jelića. Verujem da će publika u velikom broju doći da pruži podršku klubovima koji su bili šampioni Srpske i BiH, osvajali najmasovnija domaća takmičenja, igrali na međunarodnoj sportskoj sceni. I ponovo će biti veliki i uspešni, ali bez gledalaca ne mogu“, rekao je Zoran Milinković, trener Borca.

Utakmica se igra u nedelju, 3.septembra, na stadionu „Dr Milan Jelić“ od 20 časova i 30 minuta. Ulaz za žene i decu slobodan je. Veruje se da će ljubitelji fudbala iz Modriče i susednih mesta doći da uživaju u istinskom sportskom ambijentu, u igri fudbalera dva tima kojim smo se ne tako davno silno radovali.

Radost se može ponoviti, kada to zaslužimo…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...