Home / DAN OPŠTINE 2019 / Povodom Vidovdana, Dana opštine – Prijem majki koje su u 2018. godini dobile treće ili više djece *(FOTO+VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine – Prijem majki koje su u 2018. godini dobile treće ili više djece *(FOTO+VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić 21. juna 2019. godine u Srpskom kulturnom centru organizovao je prijem majki koje su u 2018. godini dobile treće ili više djece. Na području opštine Modriča u 2018. godini 30  majki su rodile treće, četvrto ili naredno dijete.

Na današnjem prijemu načelnik je uručio skromne poklone porodicama, čestitao im , poželio puno sreće i zdravlja te rekao: „ Želimo da svi građani naše lokalne zajednice budu uključeni u obilježavanje Dana opštine, Vidovdana, pa i oni najmlađi. Presrećan sam kada vidim ovoliko djece na jednom mjestu. Željeli smo da pružimo podršku višečlanim porodicama i uručimo skromnu novčanu pomoć kao znak pažnje i poštovanja.“

„Ja sam majka petoro djece. Kako je živjeti u višečlanoj porodici treba doživjeti jer to je teško riječima opisati.  Ponekad je teško ali uz puno ljubavi i truda sve se može postići. Današnji prijem zaista treba pohvaliti jer to nam mnogo znači“, rekla je Slađana Lukić, predsjednica Udruženja sa četvoro i više djece Modriča.

„Imam petoro djece. Danas je nama majkama ukazano zaista veliko poštovanje. Jako lijep gest od opštine Modriča. Ekonomske prilike su takve da je teško othraniti petoro djece ali uz puno ljubavi, volje i želje sve se može. Svi imaju svoje obaveze i uspijemo sve postići“, istakla je Tatjana Pisarević iz Modriče.

Opština Modriča preduzima niz aktivnosti na unapređenju uslova života, obrazovanja i vaspitanja mladih na području naše opštine. Unazad nekoliko godina opština izdvaja određena sredstva za podsticaj nataliteta. Finansijski je pomogla devet bračnih parova u postupku vantjelesne oplodnje u ukupnom iznosu od 18.000 KM.

Početkom ove godine donesena je Odluka o utvrđivanju cijene usluga za boravak djece u vrtiću. Po toj Odluci boravak djece iz porodica sa četvoro i više djece je besplatan za svako dijete, ukoliko su ostala djeca iz porodice maloljetna ili se školuju.

Na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Modriča predloženo je da se po posebnom kriteriju dodjeljuju stipendije studentima koji potiču iz višečlanih porodica.

Na prijemu su učestvovala i djeca iz Javne predškolske ustanove „Naša radost“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...