Home / DAN OPŠTINE 2019 / Povodom Vidovdana, Dana opštine – Najmlađi prazniku i svome gradu *(FOTO+VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine – Najmlađi prazniku i svome gradu *(FOTO+VIDEO)

Najmlađi stanovnici grada, djeca Javne predškolske ustanove „Naša radost“ , 25. juna 2019. godine kao i predhodnih godina  pjesmom i igrom  čestitali su svome gradu Dan opštine, na Trgu dr Milan Jelić. Organizovana je i Konferencija beba.

Mališani iz vrtića su ovom prilikom izveli prigodan program kome je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima i brojni građani. Nakon izvođenja programa prisutni su se mogli zasladiti tortom koja je priređena u čast Dana opštine Modriča, Vidovdana.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske zajedno sa opštinom Modriča i Turističkom organizacijom je organizator Konferencije beba. Na Konferenciji beba učestvovali su mališani koji su rođeni  u periodu između održavanja dvije Konferencije. Između dvije Konferencije naš grad je brojniji za 188 beba. Za ovogodišnju Konferenciju prijavilo se 80 beba.

Na manifestaciji je organizovano takmičenje “Tate presvlače bebu”, na koje se prijavilo 13 očeva. Dragutin Ignjatović je otac koji je najbrže presvukao bebu.

Uslijedilo je takmičenje u puzanju. Pobjednik u brzom puzanju je Maša Tadić.

Kao što pravila nalažu svaka Konferencija ima svoje predsjedništvo, tako da je i danas izabrano tročlano predsjedništvo, i to:

  1. Uroš Bradašević, najmlađa prisutna beba,
  2. Lazar Lukić, najstarija prisutna beba,
  3. Gabrijela Paljić, beba sa najviše braće i sestara.

Bebe u sve tri kategorije su dobile novčanu nagradu od opštine Modriča. Članovi predsjedništva, najspretniji tata i njegova beba, pobjednik u brzom puzanju i svaka prijavljena beba su dobili prigodne poklone koje su obezbijedili Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS,  NLB banka a.d. Banja Luka ekspozitura Modriča, ovlašteni distributer švedskog proizvođača Husqvarna AB –  „Thor“ d.o.o. Doboj, JZU „Gradska apoteka“, Apoteka „Pharmanova“, Apoteka „Mentha“ i Apoteka „Damjanović“. Mališanima iz vrtića je uručena korpa sa slatkišima.

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča u izjavi za medije je rekao: “Danas je zaista veselo i prekrasno u našem gradu. Nema ljepšeg osjećaja nego vidjeti ovoliko djece na jednom mjestu. Zahvaljujem se donatorima koji su zajedno sa nama obezbijedili poklone.“

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...