Home / DAN OPŠTINE 2019 / Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča – Prijem predstavnika boračkih organizacija *(VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča – Prijem predstavnika boračkih organizacija *(VIDEO)

Povodom obilježavanja Vidovdana – Dana opštine Modriča,  načelnik opštine Mladen Krekić je 20. juna 2019. godine organizovao prijem za predstavnike boračkih organizacija. Prijemu su prisustvovali: predsjedništvo Opštinske boračke organizacije, predsjednici Mjesnih boračkih organizacija, predstavnici Udruženja veterana rata, Stambene komisije boračko-invalidske zaštite i Udruženja logoraša opštine Modriča.

Načelnica Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove, Bosa Novaković, poželjela je dobrodošlicu prisutnima i upoznala ih sa aktivnostima  provedenim u boračko – invalidskoj zaštiti  između dva Vidovdana kao i sa aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju ova populacija. Prisutne je pozdravio i poželio im puno uspjeha u budućem radu i zamjenik načelnika Nikola Savić.

Načelnik Krekić izrazio je zadovoljstvo saradnjom opštine Modriča sa Boračkom  organizacijom i drugim udruženjima proisteklim iz odbrambeno otadžbinskog rata. Ovom prilikom upoznao je prisutne o realizovanim projektima od prethodnog Dana opštine do danas, budžetom, planovima za naredni period te čestitao predstojeći praznik.

„U susret Vidovdanu – Danu opštine Modriča svake godine organizujemo razne prijeme a a prvi je uvijek prijem boračkih kategorija. Danas smo jedni drugima rekli sve što smatramo da je potrebno da bi bili bolje upoznati sa situacijom boračke populacije i ukazali na činjenicu da smo jedni drugima jako potrebni. Najvažnija poruka sa svih skupova a i ovog današnjeg je da mir potraje i da više nikada ne bude rata.  Istakao bih korektan odnos svih boračkih organizacija sa lokalnom zajednicom i ja sam zaista prezadovoljan“, istakao je načelnik Krekić.

„Opštinska boračka organizacija protekli niz godina je maksimalno uključena u vidovdanske svečanosti a posebno u obilježavanje Proboja Koridora na Dugoj Njivi. Unazad tri godine obilježavamo i susret boraca Prvog krajiškog korpusa i Istočnobosanskog korpusa Vojske RS u Skugriću a koji predstavlja suštinu borbe proteklog odbrambeno – otadžbinskog rata. Saradnja Opštinske boračke organizacije Modriča sa lokalnom zajednicom je pozitivan primjer u Republici Srpskoj. Nikada nije bilo nesporazuma između nas. Uvijek nalazimo zajednički jezik“, rekao je Željko Terzić, predsjednik Opštinske boračke organizacije Modriča.

„U subotu 22. juna u 19.00 časova obilježavamo Susret boraca Prvog krajiškog korpusa i Istočnobosanskog korpusa Vojske RS i Dan Trebavske brigade u Skugriću.   Na tom mjestu je i krenuo Proboj Koridora u kome je učestvovala i Trebavska brigada. Organizovaće se služenje parastosa poginulim borcima, polaganje vijenaca, obraćanje gostiju i na kraju druženje“, izjavio je Momir Stefanović, predsjednik Mjesne boračke organizacije Skugrić.

Povodom Vidovdana, Dana opštine od 2005. godine predstavnici Opštinske uprave i opštinske Boračke organizacije obilaze porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide prve kategorije i porodice sa posebnim mjesečnim primanjima.

I ove godine predstavnici opštine posjetiće i uručiće 334 skromna poklon paketa.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...