Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pokloni za prvačiće *(VIDEO)

Pokloni za prvačiće *(VIDEO)

Opština Modriča tradicionalno organizuje dodjelu poklon paketića za učenike prvog razreda.

I ove školske godine, koja je počela 1. septembra uprkos poteškoćama prouzrokovanim pojavom Korona virusa načelnik opštine Mladen Krekić i zamjenik načelnika Nikola Savić posjetili su centralne osnovne škole i uručili skromne poklone za prvačiće.

Ove godine na područiju naše opštine upisano je ukupno 168 učenika prvog razreda, od čega u OŠ „Sveti Sava“ 82, a u OŠ „Sutjeska“ 86 učenika, što je skoro isti broj kao i u predhodne dvije godine.

Treba napomenuti da su preduzete i sprovedene sve mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske prije početka školske godine. Izvršena je dezinfekcija svih škola, kako centralnih tako i područnih. Nastavni proces je organizovan na način da je omogućena fizička distanca među učenicima. Opština je školama obezbijedila i odgovarajući broj maski.

„Mi smo danas poštujući mjere Instituta za javno zdravstvo RS, posjetili škole i poželili srećan početak školovanja novoj generaciji prvačića. Poklon paketiće koje smo obezbijedili će im uručiti njihovi učitelji. U školama su ispoštovane sve mjere i preporuke za organizovanje nastave. Obezbijedili smo i dodatan broj maski za potrebe škola, a na raspolaganju smo i za druge vidove pomoći ukoliko bude potrebno“, rekao je načelnik Krekić.

„Ova školska godina nam je počela pod novim uslovima. Školska godina je organizovana u skladu sa organizovanjem nastave u osnovnim i srednjim školama. Dobro se snalazimo. Učenici i roditelji se pridržavaju mjera i preporuka. Ove godine nažalost nemamo tradicionalnu priredbu za prvačiće.  Zahvaljujemo se načelniku što je i ove godine našao način da pod posebnim okolnostima obiđe naše prvačiće, kako bi se i oni osjećali posebno, kao i predhodne generacije“, izjavila je Dijana Stanojević, zamjenik direktora OŠ “Sveti Sava”.

„Najmlađi učenici su se odlično snašli. Mi smo prije početka školske godine ispoštovali sve preporučene mjere, napravili grupe i obavijestili roditelje.  Prvog dana smo u školskom dvorištu porazgovarali sa roditeljima i dali im uputstva. Dobili smo dovoljno sredstava za dezinfekciju i higijenu. Nastavnici i učenici se navikavaju na novi način rada. Prosvjetni radnici su ljudi koji su puni entuzijazma i jako im je drago što su pomovo sa svojim učenicima, a i učenicima takođe. Nadamo se da ćemo se ubrzo vratiti starom načinu rada“, istakla je Zorica Vasiljević, direktorica OŠ „Sutjeska“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...