Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pokloni za prvačiće

Pokloni za prvačiće

Povodom početka školske godine u modričkim osnovnim školama svake godine organizuje se prijem za novu generaciju prvačića. Tim povodom načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić  i načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević posjetili su  05. septembra Osnovnu školu „Sutjeska“  poželjeli prvačićima srećan početak školovanja i uručili skromne poklone.

„Ovo je uvijek lijep dan za naš grad, školu i roditelje prvačića. Mi iz lokalne uprave svake godine skromnim poklonima darujemo novu generaciju učenika. Najljepše je i najiskrenije  vrijeme provesti sa djecom. Želim im srećan i uspješan boravak u školskim klupama jer svi mi od njih očekujemo da postanu uzorni članovi porodice i društva“, istakao je načelnik Krekić.

 

Učenici starijih razreda su priredili prigodan program u čast prvačića.

„Spremno smo dočekali početak nove školske godine. Školski objekti su pripremljeni za početak nastave. U toku ljeta, u skladu s mogućnostima uspjeli smo pojedine objekte da renoviramo i kabinete opremimo savremenijim  nastavnim sredstvima. U odnosu na prošlu godinu u našu školu upisano je 9 prvačića manje“, rekla je Zorica Vasiljević, direktor OŠ „Sutjeska“.

 

U školskoj 2018/2019. godini u prvi razred upisano je  ukupno 169 učenika, od čega je u Osnovnu školu  „Sutjeska“ upisano 69 učenika, a u Osnovnu školu „Sveti Sava“ 100 učenika.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...