Home / NOVOSTI / HRONIKA / Podjela vaučera za nabavku školskog pribora za djecu iz porodica sa četvoro i više djece

Podjela vaučera za nabavku školskog pribora za djecu iz porodica sa četvoro i više djece

Opština Modriča u saradnji sa Udruženjem roditelja sa četvoro i više djece „Nada 4“ po drugi put organizuje podjelu vaučera za nabavku školskog pribora za djecu iz porodica sa četvoro i više djece.

Tim povodom načelnik opštine Mladen Krekić, danas, 27. avgusta primio je predstavnice Udruženja „Nada 4“, pohvalio njihov rad i zalaganje, te izjavio: „Ovo Udruženje je formirano da pruži pomoć svim višečlanim porodicama i zaista zaslužuju da ih posmatramo na ljudski i human način. Danas smo predstavnicama Udruženja uručili vaučere za nabavku školskog pribora a one će ih dalje dijeliti djeci iz višečlanih porodica. Nisu to neka ogromna sredstva ali mi ove porodice pomažemo i kroz druge vidove pomoći. U djecu uvijek vrijedi ulagati.“

„Ovi vaučeri su ogromna pomoć kada djeca polaze u školu.  Za vrijednost vaučera može se kupiti sav pribor za tekuću školsku godinu. Ovo je period kada se priprema ogrev, a postoje i drugi raznorazni troškovi. Zbog toga je ova pomoć još značajnija“, istakla je predsjednica Udruženja „Nada 4“ Tatjana Pisarević.

Vrijednost vaučera iznosi 30,00 KM po djetetu koje se školuje, a mogu se iskoristiti u knjižari „Nova“, koja po Zakonu posjeduje tenderski ugovor sa opštinom Modriča u 2020. godini.

U prošloj godini 117 porodica je iskoristilo dodijeljeni vaučer za 298 djece, što u novčanoj vrijednosti iznosi 8.940,00 KM.

Ove godine na spisku za dodjelu vaučera nalazi se 127 porodica, sa 318 djece i to:

  • 2 porodice sa osmoro djece,
  • 2 porodice sa sedmoro djece,
  • 7 porodica sa šestoro djece,
  • 23 porodice sa petoro djece, i
  • 93 porodice sa četvoro djece.

Udruženju „Nada 4“ Opština je dodijelila kancelarijski prostor i redovno  plaća režijske troškove.

Pored navedenog, za porodice sa četvoro i više djece Opština Modriča je obezbijedila stipendije za studente od prve godine studiranja.

Takođe, donesena je Odluka o utvrđivanju cijene usluga za boravak djece u vrtiću. Po toj odluci boravak djece iz porodica sa četvoro i više djece je besplatan za svako dijete ukoliko su ostala djeca iz porodice maloljetna ili se školuju. Svake godine se organizuje prijem majki koje su u prethodnoj godini rodile treće ili naredno dijete, na kome im se uruče novčana sredstva (po 300,00 KM) i prigodni pokloni. To pravo ove godine ostvarilo je 38 majki.

U cilju povećanja nataliteta izdvajaju se i značajna novčana sredstva za postupak vantjelesne oplodnje bračnim parovima. Do sada je u tu svrhu pružena finansijska podrška za 12 bračnih parova.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...