Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počela rekonstrukcija dijela kišne kanalizacione mreže u Modriči

Počela rekonstrukcija dijela kišne kanalizacione mreže u Modriči

U Modriči je 5. juna 2018. godine počela rekonstrukcija dijela kišne kanalizacione mreže u dužini od 385 metara.

Vrijednost ovih radova iznosi 459 884,06 KM a  finansira se kreditnim sredstvima Svjetske banke, koja se realizuju preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srpske. Rok otplate kredita je 25 godina uz grejs period od pet godina, po kamatnoj stopi od  1,25%.

Radove na izgradnji izvodi „Instel“ d.o.o. Bijeljina a rok za izvođenje radova je 60 dana.

„Obzirom da se naš grad iz dana u dan sve više širi, da imamo sve više objekata, vremenski uslovi su u zadnje vrijeme sve nepovoljniji, opština Modriča je prije desetak godina uradila projekat za kompletnu rekonstrukciju kišne kanalizacije u gradu. Od 2014. godine aktivno se krenulo u rekonstrukciju kišne kanalizacije jer nas je tada zadesila i  strašna poplava. Te godine smo uradili jedan krak sa prepumpnom stanicom u ulici Hajduk Veljka a posle toga prepumpnu stanicu u ulici Solunskih boraca. Ostao nam je glavni kolektor koji je u dužini oko 2,5 kilometra. Počeli smo sa prvom dionicom radova u dužiini oko 400 metara.  Ovim što smo započeli krećemo da rješavamo problem plavljenja grada usljed obilnih padavina“, rekao je Jovan Mišić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju.

Ukupna dužina kišne kanalizacije je 2 450 metara, a projektovana vrijednost rekonstrukcije iznosi 1 789 289,48 KM.

„Postojimo već 21 godinu i isključivo se bavimo vodovodnim i kanalizacionim poslovima. Više puta smo angažovani na projektima kanalizacione mreže u Modriči. Trenutno radimo prvu fazu ovog projekta u dužini oko 400 metara, dubine rovova oko 5 metara. Nadamo se da ćemo posao završiti u garantnom izvođačkom roku“, izjavio je Vladimir Gutić, direktor „Instel“ d.o.o. Bijeljina.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...